SASTANCI Ministar Jusko s direktorom Kajmakovićem

Aerodrom Sarajevo rješava problem magle na pisti u zimskom periodu

Avaz.ba
27.03.2018 12:42

Ministar komunikacija i prometa BiH Ismir Jusko održao je sastanak s generalnim direktorom Aerodroma Sarajevo Arminom Kajmakovićem i direktorom Sektora upravljanja sistemima Aerodroma Sarajevo Nerminom Zijadićem.

Na tragu inicijative ministra Juska proistekle sa sastanka s ministrom prometa, informacionih tehnologija i komunikacija Republike Bugarske Ivaylom Moskovskim, predstavnici Aerodroma Sarajevo održali su nedavno u Sofiji sastanak s nadležnim tijelom za zračni promet u Bugarskoj - BULATSA. Na tom su sastanku razmijenjena iskustava u oblasti zračnog prometa, s posebnim naglaskom na rješavanje problema magle na aerodromima u zimskom periodu.

Na današnjem sastanku u Ministarstvu direktor Kajmaković i njegov saradnik Zijadić predstavili su ministru Jusku i njegovim saradnicima rezultate sastanka u Sofiji, novi sistem za rješavanje pitanja magle na pisti Aerodroma Sarajevo te opći plan aktivnosti Aerodroma Sarajevo u sljedećem periodu.

Ministar Jusko je dao punu podršku menadžmentu Aerodroma Sarajevo i iskazao otvorenost i spremnost za provođenje njihovih aktivnosti koje se mogu obavljati u saradnji s Ministarstvom.

NA VRH