PREGOVORI

Nova runda razgovora u vezi s rješenjem za Mostar

M. Sm.

5.4.2018

U Gradskoj vijećnici u Mostaru počeo je novi, četvrti po redu, krug razgovora predstavnika lokalnih organizacija parlamentarnih stranaka na državnom nivou, s ciljem iznalaženja rješenja za održavanje izbora u Mostaru u ovoj godini. 

Razgovorima prisustvuju predstavnici SDA, HDZ-a BiH, SDP-a, DF-a,HDZ-a 1990, BPS-a, SNSD-a ,SDS-a i SBB-a, čiji je Gradski odbor domaćin današnjeg sastanka.

- Vjerujem da ćemo postići dogovor oko broja izbornih jedinica, što prošli put nismo uspjeli, ali i u vezi s brojem kandidata na gradskoj listi. Također, nadam se da će za sve stranke biti prihvatljivo naše rješenje za centralnu gradsku zonu, po modelu Brčkog, i da smo, zapravo, na korak do rješenja za Grad Mostar - kazao je Anel Kljako, predsjednik GO SBB-a, uoči nove runde razgovora.

Također, ovim razgovorima prisustvuju i predstavnici Američke ambasade, OHR-a i Misije EU u BiH, a nakon današnjeg sastanka u 12.50 sati predviđene su izjave za medije.

Podsjetimo, zbog neprovođenja odluke Ustavnog suda BiH u vezi s Statutom Mostara i Izbornim zakonom, posljednji lokalni izbori u Mostaru su održani 2008. godine.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.