BIH

Masovni ili osvetnički izlazak iz DF-a?!

S. K.

5.4.2018

Predsjednik Kantonalnog odbora Demokratske fronte Sarajevo Sead Milavica nije znao objasniti ko je jučer poslije podne sa zvaničnog maila OO DF-a Stari Grad poslao saopćenje u kojem se ističe da je 366 članove iz ove općine napustilo stranku.

U saopćenju je istaknuto da je DF napustilo 14 od 21 člana OO Stari Grad, tri člana Kantonalnog odbora, jedan član Predsjedništva stranke i Klub DF-a u Starom Gradu. Razlog su, kako je istaknuto u saopćenju, samovolja predsjednika stranke i uskog kruga ljudi oko njega, brisanje iz članstva bivšeg predsjednika OO Sanela Dragolovčanina, oglušivanje na njihove zahtjeve, nepoštivanje Statuta stranke, nepostojanje volje rukovodstva DF-a da poštuje odluke Općinskog odbora.

Prije 15 dana dojučerašnji predsjednik OO Sanel Dragolovčanin izašao je iz stranke, kako je jučer rekao za naš list, „nezadovoljan politikom stranke“. No, Muradija Džeko, potpredsjednica DF u Starom Gradu, kaže da saopćenje koje je stiglo nije tačno i da su to čiste dezinformacije.

Sead Milavica uvjeren je da Dragolovčanin, koji je, prema njegovim riječima, iz stranke izbrisan zbog „teže povrede Statuta“, pokušava sada OO staviti pod svoju kontrolu.

- Bit će izlazaka iz stranke, ali baš da je riječ o 366 osoba, naprosto nije tačno. Uostalom, ubrzo će biti jasno, jer svako ko podnosi zahtjev za ispis iz stranke, to radi pod imenom i prezimenom – kaže Milavica.

On nije mogao objasniti kako to da je saopćenje, doduše nepotpisano, poslano sa zvaničnoga maila stanke u Starom Gradu, pa je pretpostavio da je „neko“ zloupotrijebio mail. Iz Centrale DF-a jučer su nam kazali da nema "tektonskih poremećaja" i da provjeravaju navode iz saopćenja. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.