SARAJEVO

Preda: Uvjeren sam da će Bosna i Hercegovina postati članica Evropske unije

FENA

Fena

5.4.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+1

Izvjestilac Evropskog parlamenta za BiH Kristijan Dan Preda (Cristian) izjavio je danas u Sarajevu da je uvjeren da će Bosna i Hercegovina postati članica Evropske unije. 

Nakon sastanka s reisu-l-ulemom Islamske zajednice u BiH Huseinom ef. Kavazovićem, Preda je rekao da vjeruje da BiH ima sve potrebne resurse i preduvjete da postane članica EU.

- Sada je do Bosne i Hercegovine da to ostvari, a ne do Evropske unije. Integraciju BiH u EU će provesti Bosanci i Hercegovci i mi čekamo na vas - rekao je Preda i dodao da će to poručiti i mladim ljudima kojima će održati predavanje.

Istaknuo je da je vrlo sretan zbog sastanka s reisom Kavazovićem jer su svi bh. političari pesimisti te mora održavati sastanke s vjerskim liderima da bi pronašao optimizam.

Reis Kavazović je kazao da je s Predom razgovarao o pitanjima koja su važna za Bosnu i Hercegovinu i Islamsku zajednicu.

- Željeli smo da on ohrabri mlade ljude da ostanu ovdje, da se bore za svoju zemlju i da je razvijaju - naglasio je Kavazović.

Također, dodao je da je želio da Preda poruči mladima da je Evropa s nama i da nisu ostavljeni te da će oni svoju budućnost svakako graditi u Evropi.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.