SUSRETI Na sastanku u Sarajevu

Reis Kavazović - Dan Preda: Podrška evropskom putu BiH

Ef. Kavazović je posebno skrenuo pažnju na zlonamjernu kampanju koju neki politički krugovi vode protiv Islamske zajednice u BiH u Parlamentu EU

Avaz.ba
11.01.2019 14:29

S današnjeg sastanka

Reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović sastao se danas sa specijalnim izvještačem Evropskog parlamenta za BiH Kristijanom Dan Predom (Cristian).

Dan Preda je reisa informirao o napretku koji je Bosna i Hercegovina napravila na putu integracija u EU, ali i o izazovima i poteškoćama u tom procesu. 

Od ef. Kavazovića je Dan Preda zatražio da Islamska zajednica pomogne promociji EU integracija i evropskih vrijednosti u bosanskohercegovačkom društvu, ističući potrebu što hitnijeg dostavljanja dodatnih odgovora Evropskoj komisiji.

Sa svoje strane, reisu-l-ulema je zahvalio zastupniku Dan Predi na njegovoj podršci evropskom putu Bosne i Hercegovine, ističući brojne izazove s kojima se IZBiH, ali i Bošnjaci kao narod i Bosna i Hercegovina kao država, na tom putu susreću. 

Reis je posebno skrenuo pažnju na zlonamjernu kampanju koju neki politički krugovi vode protiv Islamske zajednice u BiH u Parlamentu EU.

NA VRH