POSJETE

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara posjetio općinu Odžak

Fena

6.4.2018

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara posjetio je općinu Odžak i tom prilikom razgovarao s načelnikom Jakovom Ivankovićem o aktuelnim projektima koji su od posebne važnosti za stanovnike općine Odžak.

Načelnik Ivanković upoznao je Predsjednika Federacije BiH s aktuelnim događanjima u općini te istaknuo dobre političke odnose i uredno funkcioniranje općinske vlasti.

Posebno se osvrnuo na projekt izgradnje autoceste na Koridoru 5C, koji će znatno rasteretiti promet u općini te je povezati s koridorima i magistralama evropskih cesta. Ovaj projekt značajan je i zbog teretnog prometa koji se odvija na sjeveru BiH, kao i zbog sigurnosti prometa u općini Odžak.

Naglasio je i projekte izgradnje mosta na rijeci Savi u Svilaju i graničnog prijelaza, čijim će se realiziranjem ubrzati protok roba i putnika između Republike Hrvatske i BiH.

Marinko Čavara je istaknuo kako je potpora viših nivoa vlasti, u vidu finansiranja infrastrukturnih projekata, neophodna za ostvarivanje što boljih uvjeta za život u svim lokalnim zajednicama te izrazio punu potporu u realizaciji planiranih infrastrukturnih projekata u općini Odžak.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.