ZDRAVLJE

Uložiti napore u kvalitetnu reformu zdravstva

Fena

7.4.2018

Cijeneći izuzetno značajnu ulogu koju imaju u društvu, a povodom Svjetskog dana zdravlja, potpredsjednica Federacije BiH Melika Mahmutbegović svim zdravstvenim radnicima u BiH poželjela je da svoju odgovornu dužnost i ubuduće obavljaju profesionalno i časno, uprkos problemima s kojima se svakodnevno suočavaju.

Mahmutbegović je posebno apelirala na građane da svom zdravlju posvete više pažnje te da vode računa o prevenciji.

- Rana dijagnostika i preventivni pregledi najvažniji su za pravovremenu zdravstvenu reakciju i zato svaki pojedinac treba pomoći sam sebi i ne čekati da bude prekasno. Zdravlje treba biti na prvom mjestu jer samo zdrav čovjek može biti sretan, uspješan i sretan i zadovoljan - rekla je Mahmutbegović.

Svjetski dan zdravlja ove godine obilježava se pod motom "Zdravstvene usluge: za svakoga, svugdje" i sloganom "Zdravlje za sve", što znači da bi zdravstvena usluga trebala biti dostupna svima, a posebno kategorijama stanovništva koje nemaju nikakav oblik zdravstvenog osiguranja.

S tim u vezi, društvena zajednica mora uložiti dodatne napore u kvalitetnu reformu zdravstva u kojoj bi bili prepoznati pacijenti, ali i zdravstveni radnici kao davaoci usluga.

- Na taj način bismo stvorili uvjete za profesionalniji rad zdravstvenih radnika, a samim tim i bolju i kvalitetniju zdravstvenu uslugu svim našim građanima. Uz želje za dobro zdravlje i uspješan rad, zdravstvenim radnicima i svim građanima, upućujem iskrene čestitke u povodu Svjetskog dana zdravlja - navela je Mahmutbegović, saopćeno je iz Službe za odnose s javnošću potpredsjednice FBiH.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.