BIH

Mehmed Šabić otputovao u Zagreb na tri operacije

Mehmed na leđima svog spasioca Osmana prije puta u Zagreb

H. Č.

9.4.2018

Trinaestogodišnji Mehmed Šabić preksinoć je u pratnji roditelja Nedima i Albinke, nakon mjesec odmora u rodnoj Gračanici, otputovao na Kliniku za djecu u Zagrebu, poznatiju kao Klaićeva klinika, radi još nekoliko lakših operacija. 

Ovaj dječak, koji je zbog svoje izdržljivosti, hrabrosti i borbe za život dobio nadimak Meho Beton, teško je povrijeđen u požaru 15. jula prošle godine u dvorištu svoje kuće. Tada ga je od sigurne smrti spasio komšija Osman Adžemović, ali su mu zbog opekotina ljekari davali tek jedan posto šansi da preživi.

Prema riječima dječakove majke Albinke, najgore je prošlo, a u Zagrebu ga očekuju operacije lakta, nadlaktice i prstiju lijeve ruke.

- Izdržalo je njegovo srce deset teških operacija, presađivanje kože... Bio je omiljen na klinici, a onda je zatražio da na mjesec dođe kući, da se malo odmori od bolnice i njegovoj želji je udovoljeno - kaže Albinka i dodaje da će Meho Beton izdržati i ove tri lakše operacije, ali će do konačnog ozdravljenja trebati još mnogo vremena.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.