PRIZNANJA Direktor Opće bolnice Zlatko Kravić najbolji zdravstveni radnik

Opća bolnica "Prim. dr. Abdulah Nakaš" najbolja zdravstvena ustanova u FBiH

Fena
19.04.2018 07:55

Foto: Sanda Hrkić/Fena

Na Evropski dan prava pacijenata, Udruženje za razvoj društva "Kap", s partnerskom organizacijom Udruženjem ICVA, proglasilo je, prema mišljenju građana, najbolje pojedince i ustanove u zdravstvu u BiH u ovoj godini.

Na sinoćnjoj konferenciji u Sarajevu, nazvanoj "Moje pravo", za najbolju zdravstvenu ustanovu u FBiH proglašena je Opća bolnica "Prim. dr. Abdulah Nakaš" iz Sarajeva, a najbolji zdravstveni radnik je direktor te zdravstvene ustanove, hirurg prof. dr. Zlatko Kravić.

Prema mišljenju anketiranih građana, priznanje za najbolju zdravstvenu ustanovu u Republici Srpskoj pripalo je Univerzitetskom kliničkom centru Banja Luka, a priznanje i pohvala za rad uručena je i doktoru porodične medicine Doma zdravlja Trebinje, internisti Milanu Projeviću, koji je proglašen za najboljeg zdravstvenog radnika u Republici Srpskoj.

Priznanje počasni zdravstveni radnik 2018. pripalo je hirurgu bolnice u Zvorniku Zoranu Komljenoviću, za građansku hrabrost i očuvanje profesije.

Na konferenciji su prezentirani i rezultati istraživanja o efikasnosti sistema rješavanja prigovora i žalbi unutar zdravstvenih ustanova na svim nivoima te o zadovoljstvu pacijenata uslugama u javnim zdravstvenim institucijama s preporukama o unapređenju implementacije Zakona o pravima, obavezama i odgovornosti pacijenata.

Cilj kampanje jeste informiranje pacijenata i građana o njihovim zakonskim pravima, obavezama i odgovornostima koje imaju tokom boravka u zdravstvenim ustanovama da bi se dao doprinos podizanju svijesti i poboljšanju kvaliteta usluga u zdravstvenim institucijama u BiH.

NA VRH