SARAJEVO

Opća bolnica dobila sanitetsko vozilo

Sanitetsko vozilo nam je zaista bilo neophodno, ali ne smijemo nikako zaboraviti ni ranije donacije Općine Centar, rekao Kravić

S primopredaje: Bolji uvjeti rada za vrijeme pandemije. Općina Centar

Avaz.ba / Fena

6.5.2020

Načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić sa saradnicima i predstavnicima Općinskog vijeća na čelu sa predsjedavajućom Karolinom Karačić posjetio Opću bolnicu „Prim.dr. Abdulah Nakaš“ i direktoru Zlatku Kraviću uručio ključeve sanitetskog kombi vozila s ciljem provođenja mjera na sprječavanju širenja opasnosti od koronavirusa i efikasnije zaštite i spašavanja ljudskih života.

Primopredaji je prethodilo potpisivanje ugovora o dodjeli pomoći kojeg je u ime Općine Centar potpisao načelnik Ajnadžić, a u ime Opće bolnice direktor Kravić.

Kravić se zahvalio na kontinuiranoj podršci koju Općina Centar godinama pruža ovoj zdravstvenoj ustanovi.

-Sanitetsko vozilo nam je zaista bilo neophodno, ali ne smijemo nikako zaboraviti ni ranije donacije Općine Centar. Vi nam pružate permanentnu podršku i razumijevanje na čemu smo neizmjerno zahvalni - naglasio je Kravić.


Kravić zahvalio na podršci. Općina Centar

Ajnadžić je istakao da je Općina Centar u punom kapacitetu posvećena borbi protiv koronavirusa i da poduzima sve mjere i aktivnosti na sprječavanju širenja ove zarazne bolesti.

-Mi smo lokalna zajednica koja snažno podupire princip da medicinska, odnosno zdravstvena usluga, bude što bliže građanima. U ovim teškim vremenima imamo senzibilan odnos prema svim zdravstvenim ustanovama. Želimo da naši građani budu zaštićeni i sigurni, kazao je Ajnadžić, te dodao da će Općina Centar i u budućnosti biti snažna podrška Općoj bolnici „Prim.dr. Abdulah Nakaš“.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.