SAOPĆENJE

Patriotska liga podržava razvoj namjenske industrije i jačanje odbrambene moći

Avaz.ba
20.04.2018 21:28

Patriotska liga oštro osuđuje sve pokušaje predsjednika manjeg bh. entiteta i njegove agresivne ratnohuškačke politike da naruši cjelovitost države, navodi se u saopćenju koje vam u cjelosti prenosimo.

- Kao Savez koji nastavlja tradicije patriotskih snaga BiH izražavamo spremnost da branimo cjelovitost države od svih snaga koje je ugrožavaju, navodi se u saopćenju Patriotske lige.

- Već duže vrijeme svjedoci smo agresivne ratnohuškačke politike predsjednika manjeg bosanskohercegovačkog entiteta, kojom dovodi u pitanje suverenitet i teritorijalni integritet države Bosne i Hercegovine”, stoji u saopćenju Patriotske lige.

Današnju hitnu sjednicu Zastupničkog doma čije je održavanje tražio SNSD, Patriotska liga vidi kao klasičnu zamjenu teza, ističući kako susjedne države jačaju svoje ofanzivne vojne potencijale nabavljajući avione i drugu savremenu vojnu opremu.

- S tim u vezi, podržavamo predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića i čelnike FBiH u pogledu razvijanja namjenske industrije u FBiH, posebno s aspekta jačanja odbrambene moći države, navodi se u saopćenju te se na kraju ističe kako Patriotska liga kao savez koji nastavlja tradicije patriotskih snaga BiH izražava spremnost da branimo cjelovitost države od svih snaga koje je ugrožavaju.

NA VRH