Slavlje na gradskom trgu

Zajednička matura zeničkih srednjoškolaca

D. PAŠALIĆ
23.04.2018 19:10

Foto: D. Pašalić

Na glavnom gradskom trgu u Zenici u ponedjeljak navečer su brojni maturanti zajedno proslavili kraj srednjoškolskog obrazovanja. Počasni defile ulicama grada i zajedničko slavlje na tegu, koje datira od 2008. godine, bili su idealna prilika da svi zajedno posljednji put uživaju na jednom mjestu.

Na hiljade maturanata, sretni jer kroče u novi život, ali istovremeno i tužni zbog rastanka s vršnjacima iz školskih klupa, ponosno su prodefilovali gradom praćeni drum orkestrom. 

Njihovi ponosni roditelji, prijatelji i poznanici ispratili su ih aplauzima, dok su se oni dostojanstveno, bez izgreda i ekscesa, ponosno pokazali Zeničanima.

Za muzički dio programa bili su zaduženi "Restart band", Adis Škaljo, DJ Fedja Knajdl i DJ Ismar Vehabović, a koji su nastojali svojim nastupom uveličati ovu tradicionalnu manifestaciju.

Odlično raspoloženje i nezaboravan provod zasigurno će ostati u sjećanju svim srednjoškolcima koji slave kraj važnog životnog razdoblja.

Tradicionalnoj zajedničkoj proslavi mature prisustvovale su Ekonomska škola, Mješovita srednja industrijska škola, Srednja mješovita škola "Mladost", Srednja škola za stručno obrazovanje, Srednja Muzička škola, Medicinska škola, Mješovita srednja škola, Prva i Druga gimnazija, Tehnička škola, KŠC "Sveti pavao" - gimnazija i Međunarodna srednja škola. 

NA VRH