BIH

Đonlagić: Prema parlamentarcima je iskazano nepoštovanje

S. D.

24.4.2018

Mirsad Đonlagić, poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, kazao je da je SBB bio protiv zaključaka na današnjoj sjednici tog doma, koja je ubrzo nakon početka i prekinuta. Đonlagić je istakao da je razmatranje izvještaja Evropske komisije veoma značajna tema i da predstavlja ocjenu trenutnog stanja u BiH, ali i daje upute ili prijedloge kako nastaviti dalje u cilju efikasnog postizanja potrebnih reformi u BiH.

- Oni koji su zaduženi i nadležni za provedbu ciljeva BiH prema EU, koji bi trebali biti mnogo aktivniji, nisu se odazvali pozivu Predstavničkog doma PSBiH da o ovome raspravljamo. Prema PSBiH danas je iskazano nepoštovanje - kazao je Đonlagić.

On je istakao da je, uprkos tome što nije bilo predstavnika Vijeća ministara, sjednica trebala biti održana te da su poslanici iz SBB-a pripremili materijale za raspravu na sjednici koja je danas prekinuta.

- Mi smo zaključak o tome da se Predstavnički dom redovno izvještava o svim koracima i napretku na evropskom putu usvojili i ranije, tako da nije bilo potrebe za njegovim ponovnim usvajanjem – rekao je Đonlagić.

On je ocijenio neprihvatljivim jučerašnje izlaganje predsjednice Vijeća Federacije federalne skupštine Rusije Valentine Matvijenko na sjednici Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH.

- Situacija u BiH i regionu je dovoljno nestabilna da bilo kakav negativan doprinos neće donijeti dobro ni BiH, a ni regionu. Svi oni koji dolaze u BiH trebali bi kao gosti poštovati ovu zemlju i voditi računa o tome šta rade i govore - kazao je Đonlagić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.