BIHAMK

Stanje na putevima: Pojačan promet vozila prema izletištima

Avaz.ba

29.4.2018

Pojačan promet vozila tokom dana očekuje se prema lokalnim izletištima, kao i na graničnim prijelazima. 

Zbog nastupajućeg praznika, večeras od ponoći do 02. 05. do ponoći, zabranjen je prijevoz eksplozivnih materija na području FBiH, navodi se iz BIHAMK-a.

Danas i sutra vozi se biciklistička utrka na relaciji Mostar - Orašje. Danas se biciklisti kreću dionicom Kiseljak - Busovača - Lašva - Žepče u vremenu od 9 do 15 sati. Biciklisti voze uz policijsku pratnju pa se mole vozači da budu oprezni.

U toku je i biciklistička utrka Beograd - Banja Luka (preko Teslića, Doboja, Dervente i Prnjavora), pa vozače koji se budu kretali tim dionicama, savjetuje se da budu maksimalno oprezni.

Memorijalna trka održava se na magistralnom putu M-5 Bihać - Dubovsko, zbog čega će se na ovoj dionici saobraćati sporije.

Jednom saobraćajnom trakom vozi se na magistralnom putu M-18 Sarajevo – Foča, na lokalitetu Sijeračke Stijene, zbog većeg odrona kamenja na kolovoz.

Mogući su sitniji odroni zemlje ili kamenja i na ostalim dionicama, a izdvajamo putne pravce: Bihać - Bosanska Krupa, Konjic - Mostar, Jajce - Banja Luka, Bugojno - Novi Travnik, Rogatica - Višegrad i Turbe-Karanovac.

Na autoputu A-1 dionici Sarajevo sjever-Lepenica zbog sanacije klizišta, saobraćaj je u tunelu Igman preusmjeren iz vozne u preticajnu traku, dok je na lokalitetu Treševine usporeno saobraćanje.

Aktivna su klizišta i na magistralnom putu M-16 Banja Luka-Crna Rijeka, kao i na regionalnim putevima R-414 Banja Luka-Turbe i R-458 Lopare-Čelić. Na ovim lokalitetima saobraća se jednom trakom naizmjenično.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.