BIH

Nikšić: U BiH skoro nijedan nivo vlasti ne funkcionira na pravi način

Fena

30.4.2018

Predsjednik Socijaldemokratske partije BiH Nermin Nikšić danas je primio ambasadora Francuske u BiH Gijoma Rusona (Guillaume Rousson), kojem je predstavio stavove SDP-a BiH u pregovorima oko izmjena izbornog zakonodavstva, funkcioniranja vlasti u BiH, kao i detalje izbornog programa SDP-a – Plan 10.

- Možemo reći da smo prije tri godine bili u pravu kada smo tvrdili da aktuelna vlast neće raditi u interesu građana. Imamo državu gdje skoro nijedan nivo vlasti ne funkcionira na pravi način i svakim danom je sve gore. Ipak, kao i mnogo puta do sada, SDP želi biti dio rješenja, a tako je i po pitanju aktuelnih izmjena izbornog zakonodavstva - kazao je Nikšić.

U pregovorima koji se vode pod pokroviteljstvom međunarodne zajednice SDP je ponudio prijedloge u kojima su jasno precizirana rješenja za popunjavanje Doma naroda FBiH, a koji su na tragu rješenja prema presudama Evropskog suda za ljudska prava i u skladu s Ustavom FBiH.

- Od početka smo bili svjesni da će pregovori biti teški, jer HDZ BiH o ovom pitanju ima isključive stavove. Ipak, ne odustajemo od postizanja dogovora koji bi zadovoljio sve strane. Svjesni smo da se s nacionalističkim strankama ne možemo takmičiti na njihovom terenu. Zato smo i izradili Plan 10, u kome nudimo konkretna rješenja životnih problema svih građana BiH - poručio je Nikšić, saopćeno je iz SDP-a BiH.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.