SASTANCI

Čović s Rusonom i Uber: Podrška napredovanju BiH na putu ka EU

Razgovaralo se o procjeni stanja. Parlament BiH

Avaz.ba

27.4.2020

Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Dragan Čović razgovarao je danas putem videosastanaka s ambasadorima Republike Francuske i Savezne Republike Njemačke u BiH Gijomom Rusonom (Guillaumeom Roussonom) i Margret Uber (Uebber) uoči samita Evropske unije i zemalja zapadnog Balkana zakazanog za maj u Zagrebu.

Sastanak je imao za cilj ocjenu dosadašnjeg iskoraka BiH ka članstvu, u skladu s ključnim prioritetima obuhvaćenima u Mišljenju Evropske komisije iz 2019. godine, te pružanje podrške za daljnji napredak ka članstvu u Evropskoj uniji i otvaranju pregovora o pristupanju.


Čović: Vijeće ministara Bosne i Hercegovine treba koordinirati aktivnosti. Arhiv

Zvaničnici su nastavili s inicijativom procjene trenutnog stanja u poređenju sa zatraženom provedbom mjera u prethodnom periodu, ističući perspektivu razvijene i evropske Bosne i Hercegovine, čime je još jednom data bezrezervna podrška za napredovanje BiH ka članstvu u EU.

Ključnim je naglašeno da Vijeće ministara Bosne i Hercegovine treba koordinirati aktivnosti s tom inicijativom, osiguravajući stabilan, kontinuiran i značajan iskorak na evropskom putu BiH, saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.