REAKCIJE

Vasković za "Avaz": Očekivao sam Lukačeve prijetnje, namjera je da se Davidovo ubistvo gurne u drugi plan

G. DAKIĆ

10.5.2018

Novinar bloger Slobodan Vasković za "Avaz“ kaže da prijetnje koje je ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač danas uputio njemu na posebnoj sjednici NSRS nisu neuobičajene.

- Očekivao sam to. Namjera je bila da se ubistvo Davida Dragičevića gurne u drugi plan i da se optužimo ja i još neki ljudi da instruiramo Davora Dragičevića. Ja sam Davora Dragičevića upoznao prije 20 dana, a on 40 dana tvrdi da mu je sin ubijen. To je prva dimenzija i ona nije prošla i čini mi se da neće ni proći – kazao je Vasković.

Protesti će se, smatra on, nastaviti dok se ne utvrdi istina i dok se ne sazna kako je, zašto i ko ubio Davida Dragičevića.

- Lukač ostaje pri ranijim tvrdnjama i tim ljudima se ne može vjerovati. Njegov lični odnos prema meni je njegov lični stav prema meni i šta ja tu da radim? S pozicije sile se obraća meni kao novinaru i jasno je o čemu se tu radi – rekao je Vasković.

Razlog za takvo obraćanje je, dodaje Vasković, što je onemogućio „Lukaču i njegovim partnerima da dođu do stotinu miliona maraka u projektu javno-privatnog partnerstva oko nabavke kamera i radara“.

- On je zbog toga kivan na mene, jer sam istrajavao da se to zaustavi. Čudi me da me nije pohvalio kako sam uštedio sto miliona maraka u budžetu RS, koji bi otišli u privatne džepove. Lukač misli da je iznad institucija i zato ne trpi nikakvu kritiku – kazao je Vasković za „Avaz“.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.