REAKCIJE

Vasković za "Avaz": Očekivao sam Lukačeve prijetnje, namjera je da se Davidovo ubistvo gurne u drugi plan

G. DAKIĆ

Novinar bloger Slobodan Vasković za "Avaz“ kaže da prijetnje koje je ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač danas uputio njemu na posebnoj sjednici NSRS nisu neuobičajene.

- Očekivao sam to. Namjera je bila da se ubistvo Davida Dragičevića gurne u drugi plan i da se optužimo ja i još neki ljudi da instruiramo Davora Dragičevića. Ja sam Davora Dragičevića upoznao prije 20 dana, a on 40 dana tvrdi da mu je sin ubijen. To je prva dimenzija i ona nije prošla i čini mi se da neće ni proći – kazao je Vasković.

Protesti će se, smatra on, nastaviti dok se ne utvrdi istina i dok se ne sazna kako je, zašto i ko ubio Davida Dragičevića.

- Lukač ostaje pri ranijim tvrdnjama i tim ljudima se ne može vjerovati. Njegov lični odnos prema meni je njegov lični stav prema meni i šta ja tu da radim? S pozicije sile se obraća meni kao novinaru i jasno je o čemu se tu radi – rekao je Vasković.

Razlog za takvo obraćanje je, dodaje Vasković, što je onemogućio „Lukaču i njegovim partnerima da dođu do stotinu miliona maraka u projektu javno-privatnog partnerstva oko nabavke kamera i radara“.

- On je zbog toga kivan na mene, jer sam istrajavao da se to zaustavi. Čudi me da me nije pohvalio kako sam uštedio sto miliona maraka u budžetu RS, koji bi otišli u privatne džepove. Lukač misli da je iznad institucija i zato ne trpi nikakvu kritiku – kazao je Vasković za „Avaz“.

NA VRH

Podijeli članak na