Pandurević: Dolazak većeg broja migranata u BiH generalno je veliki problem

Fena
17.05.2018 16:24

Poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Aleksandra Pandurević (SDS) smatra da je dolazak većeg broja migranata u BiH generalno veliki problem. 

- To je bio veliki problem i za Srbiju, koja je mnogo bogatija od nas. Ali možemo se iznijeti s tim problemom ukoliko budemo imali sluha Evropske unije, kao što je to imala Srbija svojevremeno, kad je imala veliki, ogromni val. Ovo je već sad zatišje u Srbiji - kazala je Pandurević novinarima u Sarajevu.

Prema njenim riječima, uz pomoć međunarodne, prije svega, finansijske pomoći Evropske unije, "s tim problemom se može iznijeti".

Predstavnički dom će danas, u nastavku zasjedanja, nakon pauze koja je u toku, razmatrati informaciju o provođenju plana hitnih mjera i realizaciji aktivnosti navedenih u informaciji o procjenama i mogućnostima Bosne i Hercegovine u vezi s pitanjem izbjegličke krize u regionu i Evropskoj uniji i pregledu situacije u vezi s migrantskom krizom na zapadnobalkanskoj ruti, koju je pripremilo Vijeće ministara BiH.

NA VRH