ISTRAGA

Mektić: Ne interesiraju me najave da Lasić priprema tužbu

Srna

21.5.2018

Ministar sigurnosti u Vijeću ministara Dragan Mektić izjavio je danas da ga ne interesira najave da komesar MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK) Ilija Lasić priprema tužbu protiv njega za klevetu.

On je istakao da je Lasić predmet rada Tužilaštva BiH, za koje očekuje da će korektno dovesti do kraja tu istragu.

Komentirajući navode da je odluku o migrantima, kao i neke druge, Vijeće ministara donijelo na zatvorenom dijelu sjednice, Mektić je rekao da prvi put čuje za pojam zatvorena sjednica i da "nema pojma ni kakva je zatvorena ni otvorena sjednica".

- Kakva je to zatvorena sjednica? Ko čini Vijeće ministara – ministri. I ko bi to još trebao biti? Za mene je zatvorena sjednica bez prisustva javnosti, a kvorum čine ministri - istakao je Mektić.

Davor Bunoza, advokat komesara MUP-a HNK Ilije Lasića, rekao je danas da će Lasić tužiti Mektića za klevetu.

On je naveo da je Lasić Advokatskoj kancelariji iz Mostara dao ovlaštenja da tuže sve koji su ga optužili za državni udar. Bunoza je pojasnio da će tužba ići zbog tvrdnji da je Lasić napravio državni udar u petak, 18. maja, kada je pred ulazak u Konjic policija HNK zaustavila konvoj migranata.

Nekadašnji predsjedavajući Vijeća ministara Nikola Špirić izjavio je Srni da aktuelni saziv Vijećea ministara krši Poslovnik o radu održavanjem zatvorenih sjednica, kakva je u jednom dijelu bila i ona održana 15. maja, na kojoj je bilo riječi o migrantskoj krizi.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.