ZBOG KORUPCIJE

Uhapšen zamjenik direktora Opće bolnice u Sarajevu

Zurnal.info

22.5.2018

Dragiša Đogović, zamjenik direktora Opće bolnice „Abdulah Nakaš“, uhapšen je danas u okviru akcije „Spis“. Osim njega, uhapšena je i doktorica Eldina Bešlagić, šefica Odjeljenja urgentne medicine Opće bolnice, te Admir i Amra Radeljaš, sin i kćerka Eseda Radeljaša, piše Žurnal.info. 

Svi su uhapšeni prema nalogu Kantonalnog tužilaštva Sarajevo i trenutno se nalaze na ispitivanju u Državnoj agenciji za istrage i zaštitu. Svi su osumnjičeni za korupciju. Prema informacijama Žurnala, Radeljaševa djeca pokušala su preko ljekara dobiti nalaze na osnovu kojih bi mogli izbaviti oca iz pritvora.

''Osumnjičena lica se terete da su počinila krivična djela, udruživanje radi činjenja krivičnih djela iz člana 340. stava (1) KZ F BiH, zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja iz člana 383. stava (1) KZ F BiH u vezi člana 32. KZ F BiH, davanje dara i drugih oblika koristi iz člana 381. stava (1) KZ F BiH, davanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu utjecajem iz člana 382a. stava (1) KZ F BiH i primanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu utjecajem iz člana 382. stava (3) u vezi sa stava (2) KZ F BiH, sve u vezi s članom 54. i 55. KZ F BiH., saopćeno je danas iz SIPA-e.

Prema nezvaničnim informacijama, tokom provođenja posebnih istražnih radnji u ovom predmetu, spominjan je i jedan sudija Suda BiH, ali on zasad nije obuhvaćen istragom, Žurnal.info.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.