SKANDAL

Osmica u OSA-u zaposlio imitatora Edina Kalimera!

M. AŠČIĆ

23.5.2018

Kalimero: Voli se oblačiti kao žena

Obavještajno-sigurnosnu agenciju (OSA), kojom bez civilnog i parlamentarnog nadzora već mjesecima rukovodi Osman Mehmedagić Osmica, potresa nezapamćen skandal! Prema saznanjima „Dnevnog avaza“, u ovu državnu agenciju, koja je zadužena za sigurnost bh. institucija i građana, magacioner Osmica zaposlio je Edina Alađuza Kalimera, sarajevskog imitatora, rijaliti učesnika, gataru i samoprozvanog pjevača, a preciznije - dvorsku ludu!?

Gledanje u kašike

Potvrdile su to i fotografije koje je naš fotoreporter snimio jučer u 17.03 sati, kada je Alađuz napuštao zgradu OSA-e, u kojoj je radni status, kako nezvanično saznajemo, zasnovao prije 15 dana!

Posao u ovoj instituciji Alađuz, kako se može čuti po hodnicima OSA-e, zaslužio je zbog sklonosti gledanju u kašike, bacanju graha, proricanju sudbine gledajući u karte i kugle, imitirajući razne domaće i strane pjevaljke, ali i sposobnosti da se brzo presvlači u žene, po čemu je nadaleko poznat. Ipak, najveća referenca bilo mu je dugogodišnje poznanstvo s Osmicinom suprugom i folk pjevačicom Amelom Šehović-Mehmedagić


Alađuz jučer ispred zgrade OSA-e: Posao u državnoj agenciji

Šehovićka i Kalimero poznati su i po mnogim zajedničkim nastupima, u kojima se Alađuz oblači i imitira razne pjevačice s estrade, a ni perike mu nisu nepoznate, što potvrđuju fotografije s njegovih nastupa i privatnih druženja po sarajevskim restoranima. Alađuz je redovna podrška Ameli i na društvenim mrežama. Nisu im strana ni zajednička putovanja, zbog čega se i zauzela kod supruga da ga zaposli

 Podsmijeh i nevjerica

Vijest o zapošljavanju Kalimera među uposlenicima OSA-e dočekana je s podsmijehom i nevjericom. Naši izvori koji su nam i javili da je Kalimero dobio posao u OSA-i našalili su se da ga „izgleda Osmica, s obzirom na Alađuzove sklonosti imitacijama i preoblačenju, priprema za specijalnu akciju ove agencije“. U nevjerici nam pojašnjavaju da je ovo najbolji dokaz toga šta je Osmica uradio od nekad ozbiljne agencije, jer je OSA, umjesto školovanih osoba, spala na imitatore.

- Uskoro će u OSA-i, kako stvari stoje, biti organizirana i jedna vrsta natjecanja u kojem će Alađuz uposlenicima proricati sudbinu gledajući u grah, ali i pomagati inspektorima kako da lakše „otkriju“ osobe koje pripremaju napad na sigurnosni sektor - priča nam u šali naš sagovornik.

 Učestvovao u rijaliti šouu „Veliki brat“ i „Izgubljeni“

Kalimero je poznat i po učešću u nekoliko rijaliti programa. Jedan od njih je srbijanski „Veliki brat“, u kojem se kratko zadržao. Učestvovao je u rijalitiju „Izgubljeni“, ali se ni tu nije proslavio.

Najsramniji komentar Šehovićke nastao nakon prepiske s Alađuzom

Zanimljivo je da jedan od komentara u kojem Osmicina supruga Amela Šehović iznosi najsramniji i društveno najneprihvatljiviji javni komentar jeste onaj u kojem u prepisci sa svojim FB prijateljima o korumpiranima doslovce kaže: „Nemamo mi tužioca, a ni sudija koji bi takve procesuirali.”

Njen status uslijedio je nakon što Edin Kalimero u svom komentaru kaže: „Mislim da će Vojkovići biti mali da prime sve ove ublehaše koji pokušavaju poljuljati državno uređenje, kakvo god ono bilo.“


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.