MOSTAR Uoči sjednice Vlade FBiH

Radnike "Ere" policija vratila ispred zgrade, Novalić im umakao

M. Sm.
01.06.2018 09:57

Radnici hotela „Ero“, njih dvadesetak, koji traže uvezivanje troipogodišnjeg radnog staža, jutros su se, uoči sjednice Vlade FBiH koja se održava u Mostaru, zaputili prema zgradi federalnih institucija u namjeri da razgovaraju s premijerom Fadilom Novalićem. 

Međutim, u njihovoj namjeri ih je spriječila policija koja im nije dozvolila da dođu do platoa zgrade, a radnici su saznali i da ih je premijer izbjegao, s obzirom na to, kako su rekli, da je on ranije ušao u zgradu.

Predsjednica Sindikata Mira Mandić je kazala da je prije tri dana, po saznanju da će danas biti sjednica u Mostaru, obavijestila Novalićevu sekretaricu o tome da žele s njim održati sastanak, ''makar i na nekoliko minuta“.

- Evo, u odnosu na naše ranije zahtjeve, novo je to da nam je tajnica premijera Fadila Novalića rekla da je Vlada upoznata s našim problemom, a raniji odgovori su uvijek bili da su nas upućivali na niže nivoe. U ovom slučaju i to smatramo nekim pozitivnim pomakom - rekla je Mandić, poručivši da će radnici sačekati kraj sjednice.

NA VRH