BIH

Kad SDA krade i historiju: Dan bitke na Žuči SDA pretvorila u mizeran stranački skup na kojem su govorili samo SDA-ovci

BNN.ba

9.6.2018

Povodom obilježavanja 8. juna - Dana odbrane općine Novi Grad Sarajevo i 26. godišnjice bitke za brdo Žuč jučer je na Žuči svečano otvoren Dom oslobodilaca, memorijal odbrane i ulazna kapija memorijalnog kompleksa koji će se graditi na Golom brdu, lokalitetu gdje su se tokom agresije na našu zemlju vodile žestoke borbe za odbranu grada Sarajeva i države BiH, piše BNN.ba.

Objekat su otvorile Alma i Dalila, kćerke heroja - rahmetli Safeta Zajke i Envera Šehovića- uz prisustvo predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića (SDA) i njegove supruge Sebije (SDA), potpredsjednika SDA Šefika Džaferovića (SDA) i načelnika Općine Novi Grad Sarajevo Semira Efendića (SDA).

Skupu su se obratili predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović (SDA), općinski načelnik Semir Efendić (SDA), predsjedavajući općinskog vijeća Novi Grad dr. Rusmir Baljić (SDA) i dobitnik Zlatne plakete odbrane općine Novi Grad Esad Pelko - Brzi (SDA).

Na skupu nisu pozvani niti su govorili: osnivač i prvi komandant Armije RBiH general Sefer Halilović, komandant Prvog korpusa Armije RBIH, general Vahid Karavelić, načelnik štaba Prvog korpusa, Asim Džambasović, komandanti jedinica koje su učestvovali u akciji na Žuči (Habib Idrizović, Nuser Aganović, Ibrahim Dervišević i dr), a treba podsjetiti da nije bilo riječ o lokalnoj akciji već o akciji strategijskog nivoa Armije RBiH o kojoj su govorili oni koji sa njom nemaju nikakve veze (Izetbegović, Efendić, Baljić, dok je Pelko na Žuč došao tek nakon pogibije Safeta Zajke, kada su oslobodilačke operacije na Žuči okončane).

U obraćanju prisutnima predsjedavajući Izetbegović je podsjetio da su hrabri borci Armije RBiH na 8. juna 1992. godine pobijedili nadmoćnog agresora na Žuči, pa su oslobodili grad. Izetbegović je u svoje društvo poveo i kandidata SDA za člana Predsjedništva BiH, Šefika Džaferovića "poznatog borca za Žuči".

Skupu se obratio i mlađahni Semir Efendić koji pobjedu na Žuči, očito, smatra svojim i SDA-ovim plijenom s kojim manipulišu iz godine u godinu. Tako se, pored svega ostalog, SDA već odavno upustila i u brutalnu krađu historije - svoje poraze podvaljuju drugima, a tuđe pobjede kradu od stvarnih pobjednika.

Šta je Efendić imao reći o oslobađanju Žuči nije poznato jer taj mlađahni načelnik općine, tada bio u Maleziji. Radi se o mladiću kojem tužilaštvo oprašta ono za šta druge brutalno kažnjavaju - o čemu će, očekivati je, biti govora prilikom izvještaja o radu Tužilaštva KS,

I ove godine, kao i svake izborne, očito ćemo svjedočiti brutalnoj loupotrebi Armije RBiH, vjere, armijski pobjeda, državnih i vjerskih manifstacija u isključivo svrhe SDA-ove predizborne kampanje, javlja BNN.ba.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.