POSJETA

Radončić: Krajina ne zaslužuje ovakav status

A. SADIKOVIĆ

10.6.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+13

Polaganjem cvijeća i učenjem Fatihe na turbetu generala Izeta Nanića, predsjednik Saveza za bolju budućnost BiH Fahrudin Radončić počeo je danas radnu posjetu Bužimu. S članovima Kantonalnog odbora SBB-a USK razgovarao je o trenutnoj situaciji i stanju u Kantonu, ali i u Bužimu.

Nepravedan odnos

- Nepravda prema ovoj lokalnoj zajednici, ali i Kantonu zbog zapostavljenosti mora biti ispravljena. Ovim ljudima i herojskom kraju, koji su dali nemjerljiv doprinos u odbrani BiH konačno se mora pružiti podrška. Moraju dobiti mjesto koje im pripada - kazao je Radončić, dodavši:

- U ramazanu smo i nema velike politike. Danas smo pričali o običnim životnim problemima, a ovom će se kraju moći pomoći nakon oktobra.

Agan Bunić, predsjednik Općinske organizacije Bužima, kazao je da je tokom posjete Radončića razgovarano o problemima odlaska mladih, ali i uopće odlaska ljudi s ovih prostora.

- Dotakli smo se i evidentnog zaostajanja kako Bužima tako i USK, jer činjenica je da zbog nepravednog odnosa Bužim sve više zaostaje – rekao je Bunić.

Vraćanje povjerenja

Posebna atmosfera bila je tokom iftara, priređenog za članove i simpatizere SBB-a, koji su prisustvovali u velikom broju. Radončić je naglasio potrebu i značaj ovakvih okupljanja i razgovora, a posebno u ramazanu. Susreti i razgovori upravo u ovoj, 27. noći ramazana Lejletu-l-kadr moraju doprinijeti, kako je rečeno, vraćanju povjerenja među ovdašnje ljude i u porodice, a što je i jedan od težišnih zadataka SBB-a.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.