BIH

U toku prijave za poziv Fondacije "Mozaik": Mladi za projekte mogu dobiti od 500 do 1.500 KM

U okviru projekta “Lonac” uređeno ljetno kino u Goraždu

M. A.

16.6.2018


Fondacija “Mozaik” u okviru projekta LONAC otvorila je poziv za mlade iz sredina koje nisu u njihovom već poznatom programu “Omladinska banka”. Projekt se realizira u kampanji pod nazivom “Trebaš nekog da te pogura”, a mladima se dodjeljuju sredstva u iznosu od 500 do 1.500 KM. 

Mladi iz Goražda su u okviru projekta LONAC opremili prostor ljetnog kina, Olovo je dobilo nove sprave za vježbanje na sportskom poligonu, a Žepče je ukrašeno novim dvorištem Glazbene škole “Katarina Kosača Kotromanić”.

Ko god želi riješiti neki problem u svojoj zajednici, može se do 20. juna registrirati na Lonac.pro i tražiti podršku od 500 do 1.500 KM za svoj projekt.

- “Omladinska banka” savjetovat će vas tokom pripreme projekata, odgovarat će na pitanja i pružit će vam svu podršku koja vam je potrebna da uspješno završite aplikaciju.

Da je ovo zaista prilika bez štele, dokazuje to što odluku o finansiranju projekta ne donosi Fondacija “Mozaik” nego mladi koji su u Odboru “Omladinske banke”, koji prvi odlučuju je li projekt dovoljno dobar ili ne. Ako oni kažu DA, na vama je da sakupite što više glasova u javnoj kampanji i da tako osigurate novac za svoj projekt. Glasati će se moći od 6. do 12. jula ove godine – saopćeno je iz Fondacije.

 2.000 

projekata podržala je Fondacija “Mozaik” u posljednjih 10 godina

21.000

volontera učestvovala je u projektima

32

općine i grada u BiH bili su obuhvaćeni projektima


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.