VRH ENTITETA

Dodik: Britanski špijuni prisluškuju mene i Vučića

Avaz.ba

25.6.2018

Predsjednik Repubike Srpske Milorad Dodik izjavio je za srbijanski „Kurir“ da britanski špijuni prisluškuju državni vrh Srbije i Republike Srpske, predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i njega.

Kazao je da postoje brojni dokazi da britanske obavještajne službe imaju prislušni centar i da prate državni vrh RS, a pretpostvalja da je ista situacija i u Srbiji, i da je to jedan od načina da ih destabiliziraju.

- Dokaz su izjave ministra odbrane, potvrde da će se Velika Britanija baviti ruskim utjecajem na ovom prostoru. U julu se formira poseban operativni centar koji predvode Britanci. Tu su i izjave britanskog ambasadora – rekao je Dodik za „Kurir“.

Naglasio se da se ne radi o običnim vojnicima, pješadincima, već specijalcima koji se obavještajnim radom bave na osnovu veoma savremene i sofisticirane tehnologije.

Pretpostavlja i tvrdi da je britanska služba uvijek bila prisutna na ovom prostoru i da su uvijek radili protiv srpskih državnih i nacionalnih interesa.

- Dokaz je u činjenici da je već ranije Obavještajna služba BiH (OSA) otvorila operativne naloge prisluškivanja zvaničnika Srbije i RS. Svako ko je ovdje upućen u bilo šta, zna da to u BiH ne može da se radi bez odobrenja zapadnih službi. Šta ćete veći dokaz od ovog - kazao je on.

Dodik je kazao i da “Vučić vrlo dobro zna” sve šta se dešava.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.