TUZLA

Bego Gutić flašama gađao Hazima Rančića!?

A. HADŽIĆ

29.6.2018

Borba za pozicije na izbornim listama u SDA Tuzlanskog kantona prijeti da ionako raspadnutu stranku u TK dovede do potpunog uništenja.

Bitka za pozicije

Svađe unutar najužeg stranačkog rukovodstva traju već dugo, a kulminirale su uvođenjem Povjereništva u Kantonalni odbor, kada je s mjesta predsjednika KO SDA TK eliminiran Mirsad Kukić.

Saznajemo da je prije nekoliko večeri održana sjednica Kantonalnog povjereništva na kojoj su trebali biti poznati budući kandidati na listama za kantonalni, Federalni i Državni parlament, gdje, prema tvrdnjama nekolicine učesnika ovog sastanka, umalo nije došlo do fizičkog obračuna jednog broja članova Povjereništva.

Kako nam je rečeno, već duže vremena traje bitka za pozicije na listama, a unutar kantonalnog ogranka stranke formirali su se različiti tabori.

Tako je, kako tvrdi naš izvor, glavni kantonalni povjerenik Amir Fazlić na svoju stranu pridobio smijenjenog premijera Begu Gutića, zatim predsjednika SDA iz Srebrenika Ibrahima Zukića i još jedan broj dugogodišnjih lokalnih stranačkih moćnika, koji su, inače, oduvijek važili za špiceve Mirsada Kukića.

- Gutić je u svom maniru u borbi za poziciju prvog na listi za kantonalni parlament, gađao flašom Hazima Rančića, inače povjereniku OO SDA Tuzla, koji je potom, frapiran ponašanjem Gutića i još nekolicine stranačkih kolega, demonstrativno napustio sastanak najavljujući ostavku na sve stranačke funkcije – kazao nam je izvor iz tuzlanske SDA.

Prijetio ostavkom

Hoće li Rančić ostati pri toj svojoj odluci, teško je znati, jer se poslije te sjednice skoro nikome ne javlja na telefon.

Naš izvor dalje navodi da je bilo „odvratno“ slušati kako se Amir Fazlić, koji se godinama šetao od jednog do drugog parlamenta kao kadar SDA Tuzlanskog kantona i od čijeg poslanikovanja TK nikad nije imao nikakve koristi, bori protiv kandidature Safeta Softića, koji je, također, bio predložen za nosioca liste za Parlament BiH.

Samo Softić na listi

Kako je sastanak imao dramatičnu završnicu, liste nisu ni do kraja formirane.

Prema našim informacijama, jedini je Safet Softić predložen na listu za Parlament BiH, dok su ostala imena nepoznanica.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.