BIH

Danin hitno mora na operaciju kako ne bi ostao invalid

M. R. S.

5.7.2018

Maleni Danin Mehić iz Turbeta kod Travnika hitno treba pomoć dobrih ljudi kako bi mogao otići na operaciju u Beču, bez koje je u opasnosti da život provede u invalidskim kolicima.

Rođen je s kraćom lijevom nogom, u početku je razlika između lijeve i desne noge bila šest, a sada je čak 7,5 centimetara.

Na operaciju mora najdalje do novembra, jer nakon toga može biti kasno za bilo kakav zahvat. To nadalje vodi u opasnost od oštećenja kičme i drugog kuka, što, na kraju, može dovesti do trajne invalidnosti.

- Operacija je trebala biti u julu, ali nismo imali novac, pa je odgođena za oktobar, najdalje za novembar. Neophodno je oko 31.000 KM, a mi toliko nemamo. Znate kakve su kod nas plaće i kakav je standard. Da smo u prilici, podigli bismo kredit, ali ni to ne možemo. Iako teška srca, morali smo se obratiti dobrim ljudima za pomoć – kazala nam je jučer Daninova očajna majka Dušica.

Ističe da Danin mora biti podvrgnut operaciju prije nego što napuni tri godine.

- Poslije te operacije, kako garantuje doktor, sve bi bilo u redu. Danin ima dva

problema, nedovoljno mu je razvijena čašica kuka i ima kraću butnu kost. Sada je prioritet kuk – pojašnjava Dušica.


Kako pomoći

Daninu se može pomoći pozivom na humanitarni broj 17006, čime se doniraju dvije KM. Broj je jedinstven za sve operatere. Pomoći se može i uplatama na račune Udruženja „Pomozi.ba“, i to: [email protected]; za uplate iz BiH na račun kod „Intesa Sanpaolo banke“ broj 154-180-20085330-48, a za uplate iz inozemstva na „Intesa Sanpaolo banka“ BiH, SWIFT CODE:UPBKBA22, IBAN: BA39 1541802008533048, primalac: Udruženje “Pomozi.ba”, dr. Fetaha Bećirbegovića br. 8, 71000 Sarajevo, a svrha za Danina Mehića.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.