BIH

Grupa demobilisanih boraca u centru Srebrenika blokirala magistralni put Tuzla - Orašje

Osman Mujkić

6.8.2018

Danas u 13 sati nekoliko desetina nezadovoljnih demobilisanih boraca s područja srebreničke općine na glavnoj raskrsnici u centru Srebrenika blokiralo je magistralni put Tuzla - Orašje. 

Mirnim okupljanjem i blokadom glavne saobraćajnice u centru grada, poručili su nezadovoljni demobilisani borci, žele iskazati podršku svojim saborcima u Sarajevu i drugim gradovima u njihovim nastojanjima da se izbore za svoja prava. 

Prema riječima Emira Sofića, oficira Armije RBiH, mirnim protestom borci žele iskazati svoje nezadovoljstvo što danas nije održana sjednica posebne komisije Parlamenta Federacije BiH za usaglašavanje teksta Zakona o pravima demobilisanih boraca koji je već prošao parlamentarnu proceduru. 

Sjednica parlamentarne komisije zakazana je tek za četvrtak, a mirnim okupljanjem i blokadom saobraćaja, ističe Sofić, demobilisani borci upućuju poruku vlastima da je njihovo strpljenje na izmaku i da će istrajati u borbi za svoja prava. 

Blokada saobraćaja, kako najavljuju demobilisani borci, trajat će 60 minuta, a lokalna policija kolone vozila usmjerava na alternativne pravce. 



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.