SREBRENICA

Neopisiv je ugođaj ploviti kanjonom jezera Perućac

Na druženju bilo dosta bh. građana iz dijaspore

Piše: S. SMAJLOVIĆ

13.8.2018

Četiri broda i više od stotinu drugih plovila učestvovalo je na 12. Pančićevoj regati, koja je jučer održana na jezeru Perućac u organizaciji Općine i Turističke zajednice Srebrenica.

Prirodne ljepote

Krenuli su sa Oštrike, plovili nekoliko kilometara uzvodno do Bijelih Voda, gdje su se odmorili, a zatim se vratili na polaznu destinaciju. Nakon toga organizirano  je takmičenje u plivanju na 88 metara i skokovima u vodu.

- Neopisiv je ugođaj ploviti lijepim kanjonom jezera Perućac. Ovo nam je treći put da uživamo u ovim ljepotama i dolazit ćemo svake godine – kazala nam je Fata Hotić, koja je stigla iz Australije.


Regatu organizirale Općina i Turistička zajednica Srebrenica

Srebrenički profesor Suljo Nalić iz Austrije na regatu dolazi svake godine. Rekao nam je da zbog prirodnih ljepota i povoljne klime ovdje u svojoj vikendici s porodicom provodi odmor.

Direktor Turističke zajednice Srebrenica Bojan Pejić nije krio zadovoljstvo dobrom organizacijom i posjetom građana iz cijele BiH i Srbije. Kaže da je ova tradicionalna manifestacija svake godine sve masovnija.

Zajednički ručak

Za više od 1.000 učesnika regate pripremljen je i zajednički ručak. 



Ramić i Rankić pripremali grah za učesnike


Jeli su grah, koji su u kazanu skuhali Nada Rankić i Nedžad Ramić, ugostitelji restorana Kulturnog centra u Srebrenici. Nakon toga upriličeno je i druženje uz pjesmu i igru.

Pomoć graničnih policajaca

Regatu su osiguravale granične policije BiH i Srbije. Bile su tu spasilačke i medicinske ekipe, a prije polaska plovila svi učesnici su upoznati s pravilima ponašanja na brodovima, a upravljači manjih plovila s pravilima vožnje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.