PROJEKTI

Nema odustajanja od brze ceste Sarajevo - Beograd

Ministar prometa i komunikacija rekao da je ovo najvažniji projekt za našu državu nakon Koridora 5C

M. Kadrić

Srna

30.8.2018

Predsjednik Vijeća ministara Denis Zvizdić i ministar komunikacija i transporta BiH Ismir Jusko tvrde da se nije odustalo od brzog puta Beograd - Sarajevo i najavljuju još veće angažiranje na tom projektu u narednom periodu.

Zvizdić je rekao novinarima da se ne odustaje od dogovora sa Srbijom i Turskom o brzom putu Beograd - Sarajevo, koji će se sastojati od dva kraka i na bazi prstena povezati dva grada.

Jusko je najavio da će sve aktivnosti, koje su započete prije nekoliko mjeseci, u punom kapacitetu i intenzivnije biti nastavljene.

- U narednih 10-15 dana sastat ću se s resornim turskim ministrom i razgovarati o ovoj temi, a odmah nakon toga i s ministricom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zoranom Mihajlović. Kad se vratim iz Ankare, održat ću inicijalni sastanak s entitetskim kolegama - rekao je Jusko.

Prema njegovim riječima, veza između Sarajeva i Beograda je, nakon Koridora 5C, najvažniji infrastrukturni projekt kada je riječ o transportnoj infrastrukturi.

- U Ministarstvu smo već formirali tim koji će s predstavnicima Srbije razgovarati o potencijalnim pozicijama mosta u sjevernom dijelu BiH koji će spojiti BiH i Srbiju - rekao je Jusko.

On je istakao da ovo nije posao samo ministarstva na nivou BiH već su u to uključena i entitetska ministarstva. 

- Moramo raditi kao jedan tim, sjet ćemo i zajedno definirati sve stvari - rekao je Jusko.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.