BOSNA I HERCEGOVINA

Na graničnim prijelazima u BiH četiri osobe uhapšene

Provjere rezultirale hapšenjima

Arhiv

Avaz.ba

6.9.2018

Službenici Jedinice granične policije Aerodrom Tuzla 5. 9. 2018. godine uhapsili su  A. I. (1975.), državljanina Bosne i Hercegovine. Graničnim provjerama utvrđeno je da ga traži  Općinski sud u Zavidovićima zbog krivičnog djela izbjegavanje izdržavanja. Na Međunarodni aerodrom Tuzla stigao je letom iz Kelna. Predat je službenicima Odjeljenja sudske policije sudova u Tuzlanskom kantonu.  

Istoga dana, pri ulasku u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Bosanska Gradiška, uhapšen je Đ. M. (1971.) jer je za njim Policijska uprava Banja Luka raspisala potragu zbog krivičnog djela krađa. Službenici JGP Bosanska Gradiška državljanina BiH i Republike Hrvatske predali su službenicima Sudske policije Banja Luka.

Na izlasku iz BiH na MGP Hum 5. 9. 2018. službenici JGP Hum uhapsili su  S. R. (1981.). Utvrđeno je da ovu osobu traži Osnovni sud u Doboju zbog krivičnog djela teška krađa. Predat je službenicima Sudske policije Foča. 

Na Međunarodnom aerodromu Sarajevo na letu iz Ljubljane 4. 9. 2018. uhapšen je E. I. (1986.), nakon što je utvrđeno da ga potražuje Općinski sud u Tuzli zbog krivičnog djela krađa. Službenici Granične policije bh. državljanina predali su službenicima Odjeljenja sudske policije sudova u Kantonu Sarajevo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.