STAVOVI

Dodik i dalje očekuje da će se RS spojiti sa Srbijom

Izjavio je da će drugi mandat Donalda Trampa predstavljati šansu za reintegraciju RS sa Srbijom ili viši stepen samostalnosti

Dodik: Srpski narod je greškom stavljen u BiH

Srna

7.9.2018

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik istakao je u intervjuu za RTS da srpski narod, njegova integracija, Srbija i RS predstavljaju pitanje od nacionalnog značaja broj jedan.

- Ta pozicija se neće mijenjati, ona je teško izgrađena kroz historiju, a mi smo greškom ili inatom stavljeni u BiH da bismo tamo nastavili da se patimo u traženju nekog zajedničkog modela života koji nismo našli u Jugoslaviji - istakao je Dodik.

Izjavio je da će drugi mandat američkog predsjednika Donalda Trampa (Trump) predstavljati šansu za reintegraciju RS sa Srbijom ili viši stepen samostalnosti.

On je podsjetio da je američki predsjednik na Generalnoj skupštini UN-a potvrdio svoju politiku nemiješanja u unutrašnje stvari drugih država.

- Neki ljudi iz Trampove kampanje su rano sa mnom kontaktirali, kada sam bio u Čikagu i kada je tek bilo u najavi da će se on kandidirati. Smatrao sam, na bazi onoga što je meni rečeno, da to može biti dobro za Srbe i tada sam srpskoj zajednici rekao da bi ga trebalo podržati, 95 posto Srba je podržalo Trampa, šta je imao od demokrata? To što su podržavali sve naše regionalne neprijatelje - rekao je Dodik za RTS.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.