SARAJEVO

Radončić prima 20 stranih novinara, a večeras gostuje kod Mate Đakovića

Inostrani novinari će iz BiH izvještavati o predizbornoj kampanji, te šansama u izbornoj utrci

Press centar SBB-a

12.9.2018

Fahrudin Radončić, predsjednik SBB-a, danas u Sarajevu razgovara sa 20 novinara utjecajnih stranih medija. Teme razgovora su Radončićeva kandidatura za Predsjedništvo BiH, evropski put Bosne i Hercegovine, perspektive za oporavak bh. ekonomije i budućnost naše države.  

Posjetu stranih novinara Sarajevu organizirala je Fondacija „Robert Bosch“ iz Berlina, a oni će izvještavati o predizbornoj kampanji, te šansama bh. stranaka u izbornoj utrci.

Danas će Radončić razgovarati s novinarima Madeleine Schwartz iz „The New York Review“, Emily Schultheis „Washington Posta“, Michaelom Kokot koji izvještava za „Haaretz“ i „Foreign Policy“, Jackom Daviesom koji piše za „Guardian“ i „Politico“, Cecile Debarge iz RFI National Radio, Aleksandrom Đorđevićem iz BIRN Srbija, Majom Avom Ziberna sa TV Slovenia, Michaelom Colborne iz „The Atlantica“, Priyankom Borpujari iz „The Diplomata“, Michaelom Riedmuller, freelance novinarom iz Australije, Sabine Gusbeth iz njemačkog „Finanzen Verlag Munich“, Prathap Nair koji piše za „The Hindu“ i „National Geographic“, Janom Koetter iz njemačkog „Medien varlag“, Jelenom Prtorić koja izvještava za „Le Monde“, „France 24“, „Al Jazeera English“ i Aleksandrom Janevom sa BIRN-a Makedonia. 

Također, predsjednik SBB-a večeras u 21.10 sati gostuje kod poznatog novinara i voditelja Mate Đakovića u popularnoj emisiji "Telering". Fahrudin Radončić odgovara na pitanje o tome kako je napravio novinsku imperiju, zašto je uopće ušao u politiku, kako vidi izlaz iz političke krize, zašto se kandidirao za člana Predsjedništva BiH, može li ubijediti Čovića i Dodika da timski rade u interesu naše države… Uz to, Radončić govori o tome da su ovo najvažniji izbori nakon rata u BiH jer se zemlja nalazi na historijskoj raskrsnici. Inače, koncept emisije je dosta neuobičajen u odnosu na ranije Đakovićeve intervjue, jer je većina razgovora bazirana na temi Radončićevog privatnog života.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.