Ivanić i Govedarica pobijedit će Dodika i Cvijanović

IZBORI 2018. Agencija Demostat iz Beograda istraživala za potrebe Saveza za pobjedu

Ivanić i Govedarica pobijedit će Dodika i Cvijanović U saopćenju SzP se navodi da je istraživanje urađeno na 1.510 ispitanika i da ga je vodio sociolog Srećko Mihailović

Agencija Demostat iz Beograda provela je istraživanje, na zahtjev Saveza za pobjedu, grupacije stranaka okupljenih oko SDS-a i PDP-a, da će njihovi kandidati pobijediti u utrci za člana Predsjedništva BiH i predsjednika entiteta Republika Srpska.

- Kandidati Saveza za pobjedu Vukota Govedarica i Mladen Ivanić su u ozbiljnoj prednosti u odnosu na kandidate SNSD-a Željku Cvijanović i Milorada Dodika - navodi se u saopćenju ovog političkog bloka.

Govedarica i Cvijanović takmiče se za poziciju predsjednika entiteta, dok su Ivanić i Dodik u utrci za poziciju srpskog člana kolektivnog šefa države.

Navodi se da je istraživanje urađeno na 1.510 ispitanika i da ga je vodio sociolog Srećko Mihailović.

- Podrška naroda Vukoti Govedarici u utrci za predsjednika RS je za sedam posto veća u odnosu na podršku Željki Cvijanović, dok Mladen Ivanić ima devet posto prednosti naspram Milorada Dodika u utrci za člana Predsjedništva BiH iz RS - navedeno je u objavi SzP-a.

Dodaje se i da bi ovaj blok, prema rezultatima navedenog istraživanja, trebao pobijediti i u "utakmici" za poslanička mjesta u Skupštini entiteta RS.

Preuzmite aplikacije Dnevnog avaza za Android i iOS.

Povezano
NA VRH