POLITIKA

Bivši načelnik SDA Elvir Hadžiomerović blokadom puta prekršio zakon

On je i ranije dizao bune, kaže Rakić

Slađan JEREMIĆ

Piše: Slađan JEREMIĆ

14.9.2018

U srijedu je grupa mještana Modričkog Luga predvođena ranijim načelnikom Vukosavlja Elvirom Hadžiomerovićem (SDA) blokirala put u ovom selu. Tako su spriječili preduzeće “Inter – Copp” da izvozi šljunak i očisti korito rijeke Bosne, pa su reagirali i pripadnici staničnog odjeljenja policije u Vukosavlju.

Iz Policijske uprave Doboj su rekli da je bivši načelnik na ovaj način prekršio zakon. 

- Zakonom o javnom okupljanju su uređena javna okupljanja građana, radi javnog izražavanja političkih, socijalnih i drugih uvjerenja i interesa. Ovim zakonom je propisano da se mirna okupljanja i javni protesti moraju blagovremeno i uredno prijaviti, te da se ne mogu održavati na javnim putevima na način kojim se ugrožava bezbjednost saobraćaja - napominje se u saopćenju.

Oni su apelirali na građane da svoje stavove i interese javno izražavaju na način koji će biti u skladu sa zakonom i koji neće ugrožavati ili ograničavati ustavna prava drugih.

Najavio blokadu na Facebooka

Bivši načelnik Vukosavlja Elvir Hadžiomerović (SDA) je putem društvenih mreža najavio blokadu puta u Modričkom Lugu.

- Režimska policija u Modričkom Lugu upravo štiti nelegalan izvoz šljunka, tj.kriminal. Sutra ćemo vidjeti hoće li policija štititi kriminalce ili obične građane. Test je u Modričkom Lugu. Nije nam drago zbog toga, mi nemamo izbora. Ne možemo izdati komšiluk i prijatelje, naše pretke i našu djecu. Borimo se za selo, a protiv izdajnika - napisao je na svom Facebook profilu Elvir Hadžiomerović.



Slađan JEREMIĆ

Načelnik Vukosavlja Borislav Rakić (SNSD – SP RS) kaže da je u pitanju politika.

- Preduzeće ‘Inter – Copp’ ima Ugovor sa ‘Vodama Srpske’ o izvođenju radova. Gospodin Hadžiomerović pravda blokadu puta pričom kako će kamioni da oštete taj put. Tražio je bankovnu garanciju, a kada je i to dobio od izvođača radova, on je ponovo pribjegao blokadi puta. Prije četiri godine je firma ‘Petrić’ vozila šljunak u daleko većim količinama, ali tada je Elvir bio načelnik i nije mu smetalo- rekao je Rakić.

Dizao bune

On je dodao da je prethodni načelnik Vukosavlja i ranije “dizao bune”.

- Na isti način je dizao bunu protiv kamenoloma u Pećniku u vrijeme dok je bio načelnik Vukosavlja. I u zadnji momenat, nakon što je izreketirao direktora firme, promijenio je mišljenje. Ja hoću da Vukosavlje bude udobno mjesto za život, da se ljudi poštuju i pomažu, a ne da se huškaju jedni na druge ili da se blokiraju saobraćajnice. U pitanju je čista politika i prethodni načelnik neće uspjeti izazvati nemire. Vukosavlje želi mir i suživot svih svojih građana - poručio je Borislav Rakić, načelnik Vukosavlja.

Slađan JEREMIĆ

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.