STANJE NA PUTEVIMA

Magla u kotlinama i uz riječne tokove

Na dionicama koje prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prijevoja upozorava se na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja

Ilustracija

Fena

17.9.2018

U jutarnjim satima skreće se pažnja na smanjenu vidljivost zbog magle u kotlinama i uz riječne tokove, posebno u centralnim i istočnim krajevima. Na dionicama koje prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prijevoja upozorava se na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja.

Zbog radova na rekonstrukciji mosta preko rijeke Vrbas, na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik - Bugojno, saobraćaj teretnih vozila preusmjeren je na pravac Bugojno - Donji Vakuf - Travnik, dok putnička vozila saobraćaju obilaznicom u neposrednoj blizini.

Radovi na rekonstrukciji mosta preko rijeke Usore izvode se na regionalnom putu R-474 Jelah - Piljužići, zbog čega je na ovoj dionici na snazi obustava saobraćaja. Alternativni pravac je Jelah Polje - Sivša - Tešanjka - Jelah, dok vozila do 7,5 t mogu koristiti i pravac Jelah Polje - Kalošević - Jelah.

Zbog minerskih radova danas od 11 do 15 sati mogu se očekivati kraće obustave saobraćaja (do 15 minuta) na magistralnom putu M-1.8 Šićki Brod - Srebrenik (kod mjesta Potpeć, u blizini kamenoloma Orlova klisura).

Zbog sanacionih radova na opremi za pokrivanje signalom mobilne mreže u tunelu Ivan, na magistralnom putu M-17 Konjic - Jablanica, danas do 9 sati vozila će saobraćati jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

Sanacioni radovi izvode se i na autoputu A-1 na dionicama Sarajevo zapad - Lepenica i Visoko - Kakanj, kao i na magistralnim putevima M-18 Semizovac - Olovo - Kladanj i M-16 Banja Luka - Crna Rijeka - Jajce.

U cilju nesmetanog održavanja penjačkog “Drill and Chill” festivala do 23. septembra, od 11 do 11.45 sati dolazit će do obustave saobraćaja na magistralnom putu M-16 Karanovac - Crna Rijeka, na lokalitetu kanjona Tijesno. Za vrijeme obustave saobraćaj će biti preusmjeren na put preko Čađavice (Banja Luka - Čađavica - Mrkonjić-Grad).

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Zbog radova na asfaltiranju u Crnoj Gori i najavljenih obustava saobraćaja do 22. septembra od 9 do 13 sati ne preporučuje se korištenje GP Deleuša.

Zbog radova u Hrvatskoj, obustavljen je saobraćaj na GP Bosanski Novi - Dvor, saopćeno je iz BIHAMK-a.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.