SAOPĆENJA

Pročitajte reakcije na paljevinu vozila Adise Arapović

Agencije za provedbu zakona trebaju u potpunosti istražiti ovaj slučaj

Avaz.ba

18.9.2018

Nakon što je jutros u Sarajevu zapaljeno vozilo potpredsjednice Saveza za bolju budućnost (SBB) Adise Omerbegović-Arapović, u našu redakciju su stigle brojne reakcije.  

 Iz Ureda visokog predstavnika u BiH (OHR) za „Avaz“ su kazali da osuđuju ovaj incident.  

- OHR osuđuje incident koji se desio i očekuje od nadležnih organa da provedu temeljitu i brzu istragu i počinioce izvedu pred lice pravde – kazao je portparol OHR-a Mario Brkić.

U Ambasadi Velike Britanije u BiH za „Avaz“ su kazali da su vidjeli informacije o ovom događaju.    

- Na relevantnim institucijama je da istraže ovaj slučaj – poručili su iz Ambasade Velike Britanije u BiH. 

Evropska unija snažno osuđuje ovakve napade i poziva agencije da provedu zakon, kazali su za „Avaz“ iz Delegacije Evropske unije u BiH, a povodom ovog slučaja. 

Dodali su da agencije za provedbu zakona trebaju u potpunosti istražiti ovaj slučaj.

- Pozivamo sve da osiguraju da se izborna kampanja odvija u sigurnoj atmosferi zasnovanoj na dijalogu i toleranciji – naglasili su iz Delegacije Evropske unije u BiH.

Ovim povodom iz Ambasade Sjedinjenih Američkih Država za „Avaz“ su kazali da, osim informacija objavljenih u medijima, Ambasada nema drugih informacija o ovom incidentu.

- Mi pozivamo nadležne organe da provedu istragu. Također, pozivamo sve na toleranciju i međusobno poštovanje tokom trajanja kampanje – navodi se u odgovoru koji potpisuje Ured za odnose s javnošću Ambasade SAD.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.