DIJASPORA

Bošnjaci SAD i Kanade traže zabranu političkog djelovanja Milorada Dodika

U pismu se navodi da se predsjedniku manjeg bh. entiteta zabrani učešće na oktobarskim izborima

Arhiv

Avaz.ba

21.9.2018

Bošnjačko-američka nacionalna asocijacija, Kongres Bošnjaka Sjeverne Amerike i Institut za istraživanje genocida Kanada traže od visokog predstavnika u BiH i Vijeća za implementaciju mira u BiH da iskoriste ovlasti i zabrane političko djelovanje Miloradu Dodiku.

- U ime Bošnjaka, preživjelih žrtava genocida koji žive u SAD i Kanadi, kao i Amerikanaca i Kanađana te organizacija potpisnika ovog pisma pozivamo vas da, zbog kontinuiranog antibosanskog djelovanja (što je i antievropsko, antiameričko, antikanadsko djelovanje) iz političkog života hitno suspendirate Milorada Dodika, aktuelnog predsjednika manjeg bh. entiteta Republike Srpske, i zabranite mu učešće na oktobarskim izborima u BiH na poziciji člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine - navode u otvorenom pismu.

Preciziraju, "konkretnim i odlučnim mjerama odgovorite na ozbiljne prijetnje miru i stabilnosti u BiH" te insistiraju - "Milorada Dodika odmah suspendirajte iz političkog života u BiH i odmah mu zabranite učešće na izborima u državi koju negira i ponižava".


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.