SARAJEVO

Potpisivanje ugovora za dva nova projekta EU u oblasti uklanjanja mina

Ceremoniji će prisustvovati i predstavnici Oružanih snaga BiH, EUFOR-a, Komisije za deminiranje i Agencije za uklanjanje mina u BiH (BHMAC)

FENA

Fena

24.9.2018

Ceremonija potpisivanja ugovora za dva nova projekta koja finansira Evropska unija u oblasti uklanjanja mina bit će održana danas u Sarajevu. 

Evropska unija je od 1996. osigurala više od 46 miliona eura za programe deminiranja u Bosni i Hercegovini, a za dva nova projekta u toj oblasti je izdvojila 1,1 milion eura kroz Instrument za stabilnost i mir.

Ugovore će potpisati otpravnik poslova Delegacije EU u BiH Kaldun Sino (Khaldoun Sinno), ministar civilnih poslova BiH, Adil Osmanović, ministrica odbrane BiH Marina Pendeš, zamjenik residentnog predstavnika UNDP-a u BiH Sukhrob Košmukamedov (Khoshmukhamedov) i regionalni direktor norveške Narodne pomoći za jugoistočnu Evropu Sven Jonas Zakrison (Zachrisson).

Ceremoniji će prisustvovati i predstavnici Oružanih snaga BiH, EUFOR-a, Komisije za deminiranje i Agencije za uklanjanje mina u BiH (BHMAC), najavljeno je iz Delegacije EU u BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.