NAJAVA

Danas u "Dnevnom avazu" čitajte: Krađe ozbiljno prijete izborima

Nakon drame na moru pročitajte zašto naši diplomati ne smiju otkriti ime otetog Bosanca

Avaz.ba

25.9.2018

"Dnevni avaz", najtiražniji bh. politički dnevnik, u svom današnjem printanom izdanju donosi reakcije uglednih univerzitetskih profesora. Pročitajte šta imaju reći Ugo Vlaisavljević, profesor Filozofskog fakulteta u Sarajevu, Miloš Šolaja, profesor na Fakultetu političkih nauka u Banjoj Luci, Nermina Mujagić, profesorica Fakulteta političkih nauka u Sarajevu, Salih Fočo, profesor na Filozofskom fakultetu u Sarajevu, Mirko Pejanović, profesor na Fakultetu političkih nauka u Sarajevu i Borislav Vukojević, profesor na Fakultetu političkih nauka u Banjoj Luci, nakon sve sve većih prijava neregularnosti izbornog procesa.

Nakon drame na moru pročitajte zašto naši diplomati ne smiju otkriti ime otetog Bosanca. 

Redžo Mehić, novi je predsjednik Saveza udruženja penzionera Federacije BiH. U razgovoru za „Avaz“, između ostalog, naveo je brojne razloge za ovakvo teško stanje ove populacije. Više o problemima penzionera pročitajte u današnjem izdanju.

Na Izbornim stranama donosimo sve o skupu PDA u Brčkom. Između ostalog, Mirsad Kukić je poručio da će podržati Fahrudina Radončića, lidera SBB-a za Predsjedništvo BiH.

Pobjednička atmosfera Saveza za bolju budućnost vladala je jučer u Jablanici i Konjicu. Fahrudin Radončić je poručio da državu ne mogu voditi oni koji su toliko dugo u političkim foteljama da su dobili žuljeve na zadnjicama!

- Misija SBB-a je da od BiH napravimo uspješnu, bogatu, evropsku državu – poručio je Radončić.

Nakon pravog ljetnog vikenda, nagla promjena vremena prvog dana nove sedmice, uz zahlađenje i padavine, iznenadila je građane. Pročitajte gdje je sve snijeg pao i kakvu su vremensku prognozu do kraja sedmice najavili meteorolozi.

U subotu navečer u igri superloto Sarajlija je osvojio nevjerovatnih 1.092.973,90 KM. Zna se samo da je listić uplaćen dan prije izvlačenja u Alipašinoj ulici na Ciglanama u 9.12 sati, ali još nije poznato ime sretnog dobitnika.

Na stranama Crne hronike donosimo šokantnu vijest. Kolumbijska droga došla je do Beograda. Riječ je o narkotiku u tečnom stanju od kojeg narkomani putuju kroz vrijeme!? Otkrivamo je li opasna droga stigla i u BiH.

Policija traga za lopovima koji su jučer provalili u market “Super Kort” u Čelincu, iz kojeg su ukrali metalni sef u kome se nalazio pazar s više od 10.000 maraka. Više detalja čitajte u današnjem izadnju „Avaza“.

Na stranama Sporta donosimo sve o osmini finala Kupa BiH. Ukoliko ste jučer propustili izvlačenje parova, pročitajte najinteresantnije duele koji će se odigrati 3. oktobra.

Sutra se završava prvi od tri dijela Premijer lige BiH. Povodom toga, razgovarali smo sa selektorom mlade reprezentacije BiH Vinkom Marinovićem i upitali: Koji mladi igrači su obilježili prvi od tri dijela Premijer lige BiH?

Pročitajte koji napadač Stouka ima izvrsne rezultate van fudbalskih travnjaka. Za šest sedmica dobio je troje djece!

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.