BANJA LUKA

Napadač Nedeljko Dukić krije se u Sloveniji?

Dukić i Čolić: Palicama premlatili novinara

O. MATAVULJ

27.9.2018

Banjalučka policija podnijela je izvještaj Okružnom javnom tužilaštvu u Banjoj Luci protiv Nedeljka Dukića (27) iz Kneževa, osumnjičenog za pokušaj ubistva novinara BN televizije Vladimira Kovačevića.

Dukić se tereti da je, zajedno s bokserom Markom Čolićem, s kojim je radio kao izbacivač u jednom noćnom klubu, 26. avgusta u ulici Banović Strahinje pokušao ubiti Kovačevića, kojeg su teleskopskim palicama izudarali po glavi nanijevši mu teške povrede.

Čolić je uhapšen 9. septembra i od tada je u pritvoru, dok je Dukić istu noć pobjegao iz BiH i od tada je nedostupan istražnim organima. Za njim je raspisana centralna potraga, a očekuje se raspisivanje i međunarodne potjernice.

Darko Novković, načelnik Sektora kriminalističke policije PU Banja Luka, kaže da su informacije i dokumentacija o tome gdje se nalazi drugi napadač dostavljene Tužilaštvu.

Dosadašnjom istragom utvrđeno je da je Dukić napustio BiH preko graničnog prijelaza u Bosanskoj Gradišci. U Hrvatsku ga je prevezao prijatelj, koji se kasnije vratio u Banju Luku. Ali, osumnjičeni se nije dugo zadržao u Hrvatskoj, već je istog dana otputovao u Sloveniju. Utvrđeno je da je dvije noći prespavao u jednom stanu u Sloveniji i od tada mu se izgubio trag, a sumnja se da se i dalje krije na relaciji Slovenija - Hrvatska.

Šta je motiv

Motiv napada na novinara BN televizije Vladimira Kovačevića i dalje je nepoznat. Istražitelji, kao i sam Kovačević, sumnjaju da je napad bio naručen te da su Dukić i Čolić plaćeni da odrade posao. Nalogodavac zločina nije otkriven i policija na tome intenzivno radi.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.