ISTRAGA

Batinaš Nedeljko Dukić pobjegao iz BiH

U bijeg se dao 9. septembra, istog dana kada je zbog pokušaja ubistva Kovačevića uhapšen bokser Marko Čolić

Kovačević: Sačekali ga i izudarali palicama

O. MATAVULJ

21.9.2018

Nedeljko Dukić (27) iz Kneževa, za kojeg se sumnja da je učestvovao u pokušaju ubistva novinara BN televizije Vladimira Kovačevića, pobjegao je iz BiH i za njim bi uskoro trebala biti raspisana međunarodna potjernica.

Bez informacija

Policija danima traga za Dukićem i, kako saznaje „Avaz“, dosadašnja istraga pokazala je da je on zemlju napustio preko graničnog prijelaza u Bosanskoj Gradišci.


Čolić: Uhapšen zbog pokušaja ubistva

- Dukića je automobilom preko granice prevezao prijatelj koji se kasnije sam vratio u BiH. Dukić se nije dugo zadržao u Hrvatskoj, već je otputovao u Sloveniju, gdje je na jednoj lokaciji proveo najmanje dva dana. Od tada mu se izgubio trag i nema pouzdanih informacija o tome gdje se trenutno nalazi - kaže izvor blizak istrazi.

Policija je za njim raspisala centralnu potragu i, prema riječima ministra unutrašnjih poslova RS Dragana Lukača, očekuje se da će sud uskoro raspisati potjernicu.

Intenzivna potraga

- Mediji su objavili informacije o kome je riječ i mi za njim intenzivno tragamo. Nadamo se da ćemo u dogledno vrijeme uspjeti da dođemo do njega i u potpunosti rasvijetlimo to krivično djelo - rekao je Lukač.

U policiji saznajemo da se Dukić u bijeg dao 9. septembra, istog dana kada je zbog pokušaja ubistva Kovačevića uhapšen bokser Marko Čolić, koji je u pritvoru. Dukić i Čolić bliski su prijatelji i zajedno su radili kao izbacivači u jednom noćnom klubu u Banjoj Luci.

Brutalno pretučen  

Vladimir Kovačević brutalno je pretučen 26. avgusta ispred svoje zgrade u Banjoj Luci, dok se s posla vraćao kući. Maskirani kapuljačama, napadači su ga čekali pred zgradom i bez riječi nasrnuli na njega, oborili ga na zemlju i teleskopskim palicama izudarali po glavi.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.