IZBORI 2018.

NBL: Evidentno je da ovi izbori neće biti fer i pošteni

Kandidat s Kantonalne liste NBL-a Mujo Hošić istakao je da će se kandidati te stranke zalagati za izmjene pravnih akata

Avaz.ba

28.9.2018

U prepunoj sali hotela „Park“ sinoć je održan predizborni skup Nezavisne bosanskohercegovačke liste (NBL) za općinu Vogošća. Osim članova, simpatizera, čelnika ove stranke, prisustvovali su i nosioci lista koji su ovom prilikom i predstavljeni građanima Vogošće. 

Poruka upućena sa skupa je da građani na ovim izborima biraju, umjesto da samo glasaju, kao da se od njih očekuje da šire pozitivnu priču koju NBL nosi.

- Nezavisna bosanskohercegovačka lista neće ovu kampanju voditi ogovarajući druge i govoreći o njihovim promašajima i onome što se nije uradilo. Mi ćemo pričati o onome šta ćemo mi promijeniti. Od vas očekujem da širite tu priču - poručio je predsjednik NBL-a i nosilac liste za Skupštinu KS Ibrahim Hadžibajrić.

Nermin Pećanac, kandidat za Predstavnički dom Parlamenta Federacije BiH, istakao je kako traži od agencija za zaštitu zakonitosti i predstavnika međunarodne zajednice da se aktivno uključe u proces praćenja zakonitosti izbornog procesa koji je, kako kaže, već sada diskreditiran.

- Evidentno je da ovo sada neće biti fer i pošteni izbori - kazao je Pećanac.

Kandidat sa Kantonalne liste NBL-a Mujo Hošić istakao je da će se kandidati te stranke zalagati za izmjene pravnih akata i postizanje pravne sigurnosti.

Građanima je istaknuto da su nezavisni načelnici, gradonačelnici i vijećnici svjesno i s jasnim namjerama i ciljevima odlučili osnovati NBL i učestvovati na općim izborima. Kako su poručili, svi kandidati na listama spremni su na rizik i snosit će odgovornost i za uspjeh i neuspjeh. Žele pokušati promijeniti stanje u zemlji i zato su se kandidirali.

NBL tim čine pošteni i časni ljudi, ostvareni i uspješni u poljima politike, ekonomije, prava, zdravstva, kulture, sporta... Izborom takvih ljudi na političke pozicije koje mogu utjecati na kreiranje stanja u zemlji, NBL i naši građani postaju tim koji može i hoće promijeniti stanje u zemlji!

Osnovni programski ciljevi NBL-a zasnivaju se na osnaživanju BiH, te učvršćivanju nezavisnoti i suverenosti BiH. Razvijanje prosperitetne tržišne ekonomije, uz punu zaštitu vlasničkih prava i jedinstvenog ekonomskog prostora i zaštite državnih resursa. Cilj je i razvijati i snažiti interakciju privatnog i javnog područja u ekonomičnom iskorištavanju bosanskohercegovačkih resursa.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.