IZBORI 2018.

Ikanović: Iz Repnika najavljujemo uvjerljivu pobjedu PDA

PDA garant da rudnik Banovići neće ući u Koncern, da će termoelektrana u Banovićima biti izgrađena, a da ova stranka to neće raditi sa ljudima koji su im lagali

Sa sinoććnjeg skupa

E. Sk.

29.9.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz

Sinoćnji predizborni skup u Mjesnoj zajednici Repnik okupio je brojne članove i simpatizere koji su došli podržati kandidate Pokreta demokratske akcije za više nivoe vlasti. Sa skupa su poslane snažne poruke, među kojima je i ona da će PDA biti apsolutni pobjednik na ovim izborima.

- Iz Repnika najavljujemo uvjerljivu pobjedu PDA u Tuzlanskom kantonu i poručujemo da će to biti stranka i pokret koji će na federalnom i državnom nivou činiti parlamentarnu većinu. Širom Bosne i Hercegovine: u Prijedoru, Srebrenici, Zeničko-dobojskom, Srednjobosanskom i Posavskom kantonu promoviraju PDA koji je nastao na tekovinama i ideji našeg predsjednika doktora Mirsada Kukića - kazao je Nevad Ikanović i dodao da BiH mora biti prisutna u Vašingtonu, Londonu, Briselu, gdje se donose važne odluke, BiH mora imati ljude koji će je odvesti u NATO savez i EU.

Senad Mehmedović, kandidat za Skupštinu TK, u svom obraćanju istakao je da se sigurnost PDA ogleda u odzivu pristalica ovog pokreta čiju nesebičnu podršku ima čovjek koji kao osnivač nosi najviše tereta.

Okupljenima se obratila i kandidatkinja za Skupštinu TK iz Kladnja Zinaida Avdibegović, koja je naglasila da su Kladanjci prepoznali pravu i jedinu ideju.

– PDA je sačuvao moju sredinu, ali i sve ostale sredine kantona od zlonamjernih i nebrižnih politika zbog čega mi u Kladanju nismo imali dvojbe, naš izbor je od prvog dana PDA i ideje koje je utemeljio naš predsjednik dr. Mirsad Kukić - u svom obraćanju kazala je Avdibegović.

Kandidat za Skupštinu TK iz Banovića Mirsad Bećić na ovom skupu je govorio o stabilnosti rudnika i rudara Banovića, "Elektroprivredi", ekonomskom razvoju i zapošljavanju.

- Izgradnjom termoblokova u Tuzli, Banovićima i Kladnju osigurava se stabilnost elektoenergetskog sistema u BiH, stabilnost rudnika, bolja egzistencija rudara i jeftinija električna energija. Na vrijeme smo prepoznali značaj izgradnje termoelektrane u Banovićima, pribavili sva potrebna odobrenja, napravili plato za termolektranu i nabavili novu mehanizaciju u Rudniku, da bi nas na kraju izdali ljudi koji su dugo obećavali podršku - kazao je Bećić i dodao da je PDA garant da rudnik Banovići neće ući u Koncern, da će termoelektrana u Banovićima biti izgrađena, a da ova stranka to neće raditi s ljudima koji su im lagali.

Na kraju sinoćnjeg predizbornog skupa prisutnima se obratila predsjednica OO PDA Banovići i nosilac liste za Parlament FBiH Elzina Pirić, koja je navela da su svi pravi istinski borci i patriote, koji se ne boje da se objavi registar boraca, dio ovog pokreta, a svi koji nisu bili u ratu i koji se boje su na drugoj strani.

- Treba da ih bude sram što su izveli policiju na naše borce, što vrše napade na naše ratne komandante i patriote - kazala je Pirić i pozvala na dostojanstvo 7. oktobra, kada će se slaviti veličanstvena pobjeda Pokreta demokratske akcije i biti poslana poruka da su Banovići uvijek uz dr. Mirsada Kukića.

Na skupu su predstavljeni kandidati PDA za više nivoe vlasti i najavljeno da će PDA u utrci za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH svoju podršku dati Fahrudinu Radončiću. Ovaj skup upotpunjen je kulturno-zabavnim programom i vatrometom. 


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.