HDZ 1990

Zelenika: Surovo i drsko miješanje Hrvatske u izbore u BiH

Fiktivne prijave, masovna krađa identiteta i namještanje glasova po izbornim jedinicama metodologija je rada potpredsjednika Hrvatskog sabora

Zelenika: Krađom glasova nastoji se ostati na vlasti

Avaz.ba

30.9.2018

Povodom politički sve grubljeg miješanja u izborni proces BiH od zvaničnika Hrvatske, a u korist jedne političke stranke, imam potrebu, ali i obavezu reagirati - piše u saopćenju za javnost Diane Zelenike, kandidatkinje HDZ-a 1990 i Koalicije Hrvatsko zajedništvo za člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda.

Kako je pojasnila, potpredsjednik HDZ-a RH i potpredsjednik Hrvatskog sabora Milijan Brkić "surovo i drsko utječe na izborni rezultat i isti kreira izbornim inženjeringom putem takozvanih dopisnih glasova, a u korist kandidata HDZ-a BiH". 

- Fiktivne prijave, masovna krađa identiteta i namještanje glasova po izbornim jedinicama metodologija je rada potpredsjednika Hrvatskog sabora koji, uz rusku obavještajnu i logističku potporu, kako saznajemo od "mega-media.hr", nasilno mijenja savremenu političku stvarnost. Opet se nastoji krađom glasova ostati na vlasti i poništiti legalnu i legitimnu izbornu volju hrvatskih birača. Smatram da je politički nužno ukazati na nadolazeću izbornu krađu i pozivam sve Hrvatice i Hrvate da podrže mene u kandidaturi za članicu Predsjedništva i ne dopuste ponovni ulazak zla u Predsjedništvo BiH - saopćila je Zelenika.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.