IZBORI 2018.

Topčagić: Zar je grijeh što tražimo da naše pare budu upotrebljene u puteve TK

E. Sk.

30.9.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+10

Pokret demokratske akcije (PDA) organizirao je večeras centralni pedizborni skup u prepunoj dvorani Gradačačkog sajma u Gradačcu. Predsjednik Općinske organizacije PDA Gradačac i kandidat za Predstavnički dom Parlamenta F BiH Husein Topčagić zahvalio se prisutnim na dolasku i podršci koju daju stranci na putu pobjede na predstojećim općim izborima 7. oktobra.  

- Pokret demokratske akcije je nastao isključivo iz ekonomskih razloga. Nastao je zato što smo tražili pravičniju raspodjelu javnih prihoda BiH i putnu deblokadu Tuzlanskog kantona. Tražili smo da dječiji doplatak bude kao djeteta u Sarajevu koje ima 150 KM, a naša djeca na TK 25 KM. Od 1. januara 2006. godine uzeli su nam svake godine 30 miliona KM. Za svih ovih 12 godina uzeli su nam jedan cijeli budžet, uzeli su nam 360 miliona KM – kazao je Husein Topčagić, koji je rekao kako bi s tim novcem privreda u TK bila u potpuno drugačijem položaju.

Kada je riječ o putnoj deblokadi, Topčagić je potsjetio kako je Tuzlanski kanton bez metra brze ceste, a da građani Tuzlanskog kantona izdvajaju najviše novca za autoceste.

- Zar je grijeh tražiti da naše pare budu upotrebljene u puteve Tuzlanskog kantona. Pokret demokratske akcije je već ušao u istoriju. Mi smo jedina stranka koja nije bila na izborima, a ima svoju vladu i skupštinu – kazao je Topčagić koji je pozvao prisutne da izađu predstojeće lokalne izbore i da podrže PDA.

Akutelni premijer Jakub Suljkanović također je napravio retrospektivu šestomjesečnog postojanja i djelovanja PDA, dok su se prisutnim još obratili i Elzina Pirić, Mustafa Hadžiađulović, Edisa Tahirović... Skupu u Gradačcu prisustvovao je i predsjednik PDA dr. Mirsad Kukić kome su prisutni skandirali “Mirso sokole dobit ćemo izbore”.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.