IZBORI 2018.

NBL: Već smo u vlasti, sad želimo promjene

Kako ćemo mi biti lokalna stranka kad imamo jednog Jusufa Arifagića u Kozarcu, jednog Seada Džafića iz Kalesije, Zlatka Hujića iz Bosanskog Petrovca, našeg Muhameda Ramovića iz Goražda

Sa skupa u Sarajevu

Avaz.ba

3.10.2018

Nama nije do vlasti jer mi, nezavisni načelnici i gradonačelnici već smo u njoj, osnovali smo NBL jer želimo da pokušamo promijeniti stvari. 

Poruka je ovo koja je upućena sa predizbornog skupa Nezavisne bosanskohercegovačke liste održanog u Općini Novi Grad Sarajevo, u dvorani „Ramiz Salčin“. 

Predstavljeni su kandidati za Skupštinski parlament BiH, potom kandidati s listi za Parlament Federacije BiH i na kraju za Skupštinu Kantona Sarajevo. Prisutne je na početku skupa pozdravio predsjednik Izbornog štaba Nezavisne bosanskohercegovačke liste Jusuf Pušina, koji je kazao da se NBL bori za prosperitet, pravnu sigurnost građana i dostojanstven život. 

Skupu su prisustvovali i članovi predsjedništva NBL-a Zlatko Hujić i Muhamed Ramović, koji su ponovili kako potrebe građana u ovoj zemlji najbolje znaju oni koji rade na lokalnom nivou, a to su načelnici i gradonačelnici.  

Ova stranka je za opće izbore 2018. godine ponudila kandidata za predsjednika, odnosno potpredsjednika Republike Srpske, a to je Jusuf Arifagić, povratnik i privrednik iz Kozarca.

- Svakoga dana radim i prolazim svega nekoliko kilometara od posljednjeg logora u kojem sam bio. Ali ne gledam ga! Ja gledam u budućnost i planiram do kraja svog života investirati u BiH - poručio je Arifagić.

Predsjednik NBL-a i nosilac liste za Skupštinu Kantona Sarajevo Ibrahim Hadžibajrić kazao je da ih nazivaju lokalnom strankom. 

- Kako ćemo mi biti lokalna stranka kad imamo jednog Jusufa Arifagića u Kozarcu, jednog Seada Džafića iz Kalesije, Zlatka Hujića iz Bosanskog Petrovca, našeg Muhameda Ramovića iz Goražda? To govore oni koji žele da projekt NBL-a omalovaže jer ne mogu da shvate da dolaze neki novi ljudi i donose promjene. NBL je jedina alternativa na bh. političkoj sceni. Nama nije do vlasti jer smo mi, nezavisni načelnici i gradonačelnici već u njoj! Mi smo ušli u ovu priču kako bismo promijenili stvari - poručio je Hadžibajrić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.