IZBORI 2018.

Hadžibajrić: Konkretni projekti i rješenja

Uvjeren sam da će građani prepoznati naše rezultate, kazao je Sead Džafić

TIP.ba

TIP.ba

4.10.2018

Nezavisna bosanskohercegovačka lista (NBL) održala je Centralni predizborni skup u kristalnoj dvorani hotela "Tuzla". Na skupu su se obratili kandidati NBL-a na predstojećim općim izborima, predsjednik NBL-a Ibrahim Hadžibajrić i specijalni gost, akademik Rusmir Mahmutčehajić. 

Hadžibajrić: "Konkretni projekti i rješenja"

Prema riječima predsjednika NBL-a i dugogodišnjeg načelnika sarajevske općine Stari Grad Ibrahima Hadžibajrića, cilj je da se pokaže da se stvari u politici mogu raditi i na drugačiji način za dobrobit građana BiH. 

- Nezavisna bh. lista je do sada iznjedrila sedam nezavisnih općinskih načelnika u BiH koji su dobili više od 100 hiljada glasova birača. Ovo je projekt koji će trajati godinama. Širit ćemo ga i praviti infrastrukturu na terenu. U kojoj mjeri ćemo uspjeti, ne zavisi samo od nas koji imamo znanje, želju i volju, nego i od birača na izborima. Na listi NBL-a su kandidati koji su ostvareni u privatnom životu i koji žele raditi na konkretnim projektima za dobrobit građana. NBL nema političku alternativu u BiH - kazao je Hadžibajrić za TIP.

Okosnica programa

Na pitanje TIP-a  šta je okosnica programa NBL-a koji će ponuditi biračima, Hadžibajrić je odgovorio:

- Da bi ste mogli funkcionirati na svim nivoima u BiH, vi morate ponuditi promjene određenih zakona. Potrebno je promijeniti i uskladiti zakone na nivou kantona, Federacije i države BiH kako bi bili kompatibilni - rekao je predsjednik NBL-a. 

Džafić: Građani će prepoznati naše rezultate

Aktuelni nezavisni načelnik općine Kalesija i jedan od potpredsjednika Nezavisne bosanskohercegovačke liste Sead Džafić kazao je za TIP da je uvjeren da će građani prepoznati rad nezavisnih načelnika. 

- Moj tim i ja smo u Kalesiji uradili mnogo toga i danas je u toj općini mnogo bolje živjeti nego što je to bilo ranije. Uvjeren sam da će građani prepoznati naše rezultate. Mi nudimo građansku državu, gdje će se građani više pitati nego političari - izjavio je Džafić.

Marković: Lično ću se odreći svih svojih primanja u Skupštini TK u korist stipendija srednjoškolcima i studentima

- U Tuzlanskom kantonu trenutno ne postoji pozicija i opozicija. Postoji samo vladajuća oligarhija i mi nezavisni koji smo im jedina alternativa. Svojim biračima nudimo pošten, predan i besplatan rad - istakao je Anto Marković, nosilac liste NBL-a za Skupštinu Tuzlanskog kantona.

- Ljudi koji uspješno vode svoju lokalnu zajednicu, bez lažnih obećanja, mogu uspješno voditi i zemlju Bosnu i Hercegovinu. Imaju snagu, hrabrost, znanje i želju da Bosnu i Hercegovinu promjene nabolje. Krajnje vrijeme je da građani okrenu leđa strankama koje su imale toliko puno vremena da učine Bosnu i Hercegovinu uspješnom zemljom - navode iz NBL-a.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.