BIH

Malena Dalal lavovski se bori

Koštana srž transplantirana joj 6. septembra

Djevojčica je na klinici u Esenu

M.R.S.

4.10.2018

Malena Dalal Omerović i dalje je na odjelu intenzivne njege, gdje je prebačena u nedjelju nakon što joj se stanje počelo pogoršavati. Ipak, ova dvogodišnjakinja iz Bihaća, kojoj je 6. septembra transplantirana koštana srž, i dalje se lavovski bori.


Kako su informirali prijatelji porodice Omerović na Facebook stranci „Za Dalal“, malena lavica u utorak je bila tek malo bolje, s boljim nalazima, ali i dalje otečenom jetrom i tečnošću u tijelu, mada u nešto manjoj količini. Ni jučer nije bilo većih promjena.


- Nalazi su otprilike isti kao i dan prije. Nadamo se svi nekim boljim vijestima u narednim danima – naveli su jučer na stranici „Za Dalal“.


Djevojčica se već godinu bori s teškim oblikom leukemije, a u akciju prikupljanja pomoći za njeno liječenje na klinici u Esenu uključili su se brojni građani.


Sredstva za Dalal skupljena su u junu i novac je uplaćen. Stoga s Facebook stranice „Za Dalal“ upozoravaju građane da ne nasjedaju i ne daju novac, nakon što se nedavno pojavila ženska osoba koja na području Bihaća ide od vrata do vrata i traži pomoć za liječenje Dalal.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.